Архів новин

06 июня 2019

У місті Щастя облдержадміністрацією проведено заходи з питань децентралізації

4 червня заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відвідав місто Щастя, де під час робочої зустрічі з представниками військово-цивільної адміністрації, громадських організацій, жителями міста обговорив  питання призначення у місті перших місцевих виборів. 

Участь у заході також узяли представники Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації.

На Луганщині втричі знижено рівень сказу диких тварин

Про це повідомлено під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації.

Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Аналіз епізоотичної ситуації стосовно зафіксованих в області за минулий період цього року випадків сказу в порівняні з аналогічним періодом 2018 року підтверджує стабілізацію ситуації та зниження майже в три рази випадків захворіння на сказ серед свійських та диких тварин.

Представництво ЄС в Україні готове підтримувати регіональні освіту, мистецтво та бізнес

Сьогодні, 6 червня, в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков зустрівся із делегацією Представництва ЄС в Україні, які з триденним робочим візитом перебувають на Луганщині у рамках акції «Будуймо Європу в Україні».

Найважливішим вектором взаємодії між Луганською ОДА та Представництвом було визначено освітні програми Європейського Союзу.

Під час заходу окрему увагу було приділено можливостям підтримки ЄС середніх та вищих навчальних закладів.

У Києві триває ХХХІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019»

Це діловий захід, який відкриває можливості вітчизняним виробникам сільгосппродукції для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також є унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

Цього року до складу делегації Луганщини разом із директором Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергієм Хлякіним увійшли 62 представники провідних агропідприємств з виробництва та переробки сільгосппродукції, фермерських господарств, закладів аграрної освіти і науки.

На Луганщині СБУ викрила спроби бойовиків втягнути мирних мешканців у розвідувальну діяльність на шкоду Україні

У Луганській області контррозвідка СБУ викрила чергові спроби вербування українців «спецслужбами» терористів так званої «ЛНР» з метою отримання інформації стосовно військових складів ЗСУ, розташованих у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Виставку «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори» відкрито у Білокуракиному

Наразі виставку представлено в приміщенні Білокуракинської райдержадміністрації.

На 22-х стендах презентовано матеріали про життя тридцяти колишніх українських в'язнів, які у період Другої світової війни перебували у таборах Третього Рейху.

Історії, наведені у виставці, нагадують: багато українців не хотіли миритися з роллю пасивних рабів нацизму.

Німецький державний банк розвитку готовий підтримувати мале підприємництво Луганщини

Днями заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з директором Німецького державного банку розвитку Лутцем Хорном-Хааке та інвестиційним менеджером Німецько-Українського Фонду Валерієм Майбородою.

Метою зустрічі стало визначення спільних завдань у рамках реалізації нового проекту «Підтримка ЄС для Сходу України EU4East». Перш за все він стосуватиметься економічного відновлення та розвитку малого та середнього бізнесу Луганщини та Донеччини.

За добу піротехніками вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 1,2 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди, чотири мінометних міни та 48 ручних гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сьогодні в Україні – День журналіста

Журналіст завжди попереду події. Якщо це відкриття важливого інфраструктурного об’єкту – він вже за урочистою стрічкою. Якщо спорт – очікує усіх на фініші, під час війни – на передовій.

У сучасних умовах важливо не тільки володіти інформацією та користуватися нею, головне це робити оперативно, неупереджено, актуально.

Дійсно, Інтернет-ЗМІ задали сучасний тон поширенню інформації.

Редакції друкованих ЗМІ також вчяться працювати у нових умовах. Безперечно, роздержавлення відкрило нові можливості, але й з’явилися виклики щодо збільшення читацької аудиторії.

Адреси освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині

З 3 червня по 27 вересня 2019 року в університетах та коледжах області працюватиме 9 таких освітніх центрів.

В них надають консультативну допомогу, приймають заяви від випускників шкіл з тимчасово непідконтрольних українській владі територій та територій, що знаходяться на лінії розмежування, на проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації для здобуття документа про базову та/або повну загальну середню освіту з подальшим вступом за спрощеною системою (вступними іспитами без ЗНО) на навчання у закладі вищої освіти чи професійному ліцеї.