Архів новин

07 июня 2019

Проаналізовані проблемні питання пасажирських перевезень на Луганщині

Сьогодні, 7 червня, відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у Луганській області.

Його провів голова робочої групи, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У засіданні взяли участь заступник Міністра інфраструктури України Віктор Довгань, перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський та директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін.

У місті Щастя проведено виїзний прийом громадян

6 червня заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко у місті Щастя провів виїзний особистий прийом громадян.

Участь у зустрічі з керівниками підприємств та пересічними громадянами також узяв голова Новоайдарської районної ради Віктор Макогон.

Піротехніки вилучили два артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 6 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено  0,93 га місцевості у Попаснянському, Біловодському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме два артилерійських снаряди.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 6 мільйонів від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-травень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 5 млн 677 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Це на 530 тис. гривень більше фактичних надходжень за січень-травень 2018 року. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Важливо: ще одну дитину повернуто в Україну

Учора, 6 червня,  після довготривалих перемовин та домовленості з російською стороною в Україну повернуто малолітню дитину, яка залишилася на території РФ без законних представників.

Поверненням дитини займалися служба у справах дітей Луганської облдержадміністрації та Посольство України в РФ.

Норвезька рада у справах біженців продовжує підтримку переселенців

Виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков провів зустріч з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні.

На зустрічі взяли участь координатор програми «Довгострокові рішення» NRC Ганна Решетова, керівник відділу інформаційного менеджменту та інновації в Спільній службі з профілювання ВПО (JIPS) Вільгельміна Веліш, спеціаліст з інформаційного менеджменту в Спільній службі з профілювання ВПО (JIPS) Мелісса Веймейер.

В області майже 1500 осіб взяли участь у ЗНО з біології

Тестування відбулося на шести пунктах у Сєвєродонецьку та Старобільську, на яких працювали 264 педагогічних працівники, що забезпечували проведення процедури зовнішнього незалежного оцінювання.

Зареєструвалися для проходження ЗНО з біології 1596, прибули на пункти тестування 1484 особи (93 %).

Апеляцій на проведення процедури тестування та порушень з боку учасників ЗНО не було.

Запрошуємо для участі у Торговій місії в Грузії

Європейський банк реконструкції та розвитку у рамках ініціативи ЄС EU4Business та Офіс з просування експорту України запрошують українських виробників продуктів харчування зареєструватися на конкурсний відбір для участі у Торговій місії в Грузії, яка відбудеться у Тбілісі з 10 по 12 вересня 2019 року.

Пріоритет для участі у місії матимуть виробники наступної продукції: випічки, шоколаду та виробів з шоколаду, перероблених фруктів та овочів, молочної продукції, переробленого м'яса.

Встановлено надбавку за роботу з особливими умовами праці працівникам бюджетних установ, розміщених в населених пунктах на лінії зіткнення

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 708».