Архів новин

10 июня 2019

Діти Попаснянщини оздоровились у Центрі реабілітації дітей «Сергіївка»

Ця подорож стала можливою завдяки домовленостей між Міністерством соціальної політики України та Урядом Республіки Молдова стосовно проведення реабілітації у 2019 році дітей віком від 7 до 14 років, які проживають поблизу лінії розмежування.

Майже три тижні діти з Попаснянського району відпочивали та оздоровлювалися біля Чорного моря.

Слід зазначити, райдержадміністрація продовжує оздоровчу кампанію та пропонує батькам дітей віком від 7 до 17 років взяти в ній участь.

На Луганщині СБУ викрила спроби бойовиків втягнути мирних мешканців у розвідувальну діяльність на шкоду Україні

У Луганській області контррозвідка СБУ викрила чергові спроби вербування українців «спецслужбами» терористів так званої «ЛНР» з метою отримання інформації стосовно військових складів ЗСУ, розташованих  у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Аби схилити громадян до конференційної співпраці, бойовики створюють для них штучні перешкоди при перетині лінії розмежування, шантажують, чинять психологічний тиск на їхніх родичів, які перебувають на тимчасово окупованій території.  

З 2020 року українські коледжі та технікуми почнуть надавати фахову передвищу освіту

Вони готуватимуть фахових молодших бакалаврів і більше не набиратимуть вступників на «молодшого спеціаліста». Це передбачено Законом України «Про фахову передвищу освіту».

Загалом же закон закладає такі зміни:

Затверджено перелік переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 07.06.2019 № 492 затверджено Перелік переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку, відповідно до якого переміг 61 проект з обсягом фінансування з обласного бюджету на суму 5 956 743  гривень.

Діти Луганщини відвідали «Країну професійних мрій»

Захід відбувся на центральній площі Рубіжного за ініціативи Луганської обласної служби зайнятості.

Участь взяли більше 350 дітей – вихованців пришкільних оздоровчих таборів.

Після відкриття заходу діти підходили до «станцій» та знайомились з професями. Також на них чекало безліч цікавих завдань й конкурсів, які підготували фахівці служби зайнятості, центру професійно-технічної освіти та навчальних закладів регіону.

Фахівці землевпорядної служби Луганщини видали більше 53 тис. витягів про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Від початку 2019 року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Луганській  області видали більше 53  тис. витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Так, більше 38 тис. витягів надано на підставі заяв, сформованих через Публічну кадастрову карту в онлайн-режимі, і 15,2 тис. – через центри надання адміністративних послуг.

Найбільше витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку видано щодо земельних ділянок, які розташовані  на території Сватівського, Білокуракинського  та  Марківського районів.

Луганською митницею ДФС до держбюджету цьогоріч перераховано майже 440 мільйонів

За січень-травень поточного року до загального фонду Державного бюджету України митницею перераховано 428,9 млн гривень, до спеціального фонду держбюджету – 9,9 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року перерахування митниці за п’ять місяців поточного року збільшились на 66,6 млн гривень.

Державна підтримка розвитку фермерського господарства та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації у 2019 році

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації нагадує, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» (зі змінами) передбачені програми підтримки розвитку агропромислового комплексу.

Покрокові дії для отримання державної допомоги за різними напрямами наведено у Презентації.

 

За п’ять місяців платники податків Луганщини перерахували до зведеного бюджету держави понад 2,3 мільярда

У січні-травні 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету країни 2 млрд 320 млн гривень. Це на 263 млн гривень більше, ніж за п’ять місяців 2018 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 58 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 74,9 млн гривень.

На Луганщині відбулось виїзне засідання Ради ректорів закладів вищої освіти, переміщених з тимчасової окупованої території

Захід відбувся на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Участь у ньому взяли в. о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, державний експерт директорату вищої освіти та освіти дорослих Віталій Носок та керівники переміщених закладів вищої освіти.

Учасники засідання обговорили нагальні проблеми діяльності цих вишів, перспективи їх подальшого розвитку.

В пенсійному фонді Луганщини відкрили оновлений зал обслуговування громадян

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області в Сєвєродонецьку презентували оновлений зал обслуговування громадян.

Приміщення обладнано сучасними меблями та технічними засобами.

Для зручності відвідувачів з інвалідністю встановлено пандус, кнопку виклику спеціаліста, тактильні контрастні накладки на сходах та в залі очікування, а також таблички зі шрифтом Брайля.

У зоні очікування для відвідувачів встановили кулер з питною водою та монітор, на якому транслюються відеоролики на пенсійну тематику.