Архів новин

11 июня 2019

Обласна влада разом з ПРООН розробляє довідник для об’єднаних громад

 

 

Сьогодні, 11 червня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів засідання робочої групи із супроводження розроблення практичного посібника з організації ефективної фінансової діяльності органів місцевого самоврядування Луганської області в умовах децентралізації.

Участь у заході взяли представники ПРООН, експерти-консультанти та співробітники структурних підрозділів ОДА.

На порталі Держслужби зайнятості запроваджено анкетування роботодавців про потребу в працівниках на 2020 рік

Роботодавцям пропонують заповнювати анкети у «персональних кабінетах» у розділі «Опитування».

Зареєструватися у персональному кабінеті можна за посиланням: www.dcz.gov.ua/cabinet

Результати анкетування оброблятимуть в Управлінні прогнозування, бюджетування та статистики ДСЗ (Центрального апарату). Дані будуть використані при розробці прогнозу потреби у працівниках на 2020 рік.

За півтора роки на розвиток вторинної ланки медицини області спрямовано понад 80 мільйонів

Про стан та перспективи розвитку системи охорони здоров’я населення Луганської області сьогодні, 11 червня, на брифінгу для ЗМІ розповів експерт Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, голова ГО «Українське лікарське товариство Луганщини» Степан Шведюк.

Він повідомив, в області діють 17 Центрів первинної медико-санітарної допомоги, які наразі реорганізовані в комунальні неприбуткові підприємства.

Декларації з лікарями уклали понад 60 % населення.

На Луганщині працюють мобільні бригади та кабінети психологічної та медичної допомоги постраждалим від насильства

Надавати дієву підтримку жінкам, чоловікам та дітям, які постраждали від насильства, покликані спеціалізовані служби підтримки.

Серед таких служб в області працюють вісім мобільних бригад психосоціальної допомоги, шість із них створені за підтримки ЮНІСЕФ, Фонду ООН у галузі народонаселення та Української фундації громадського здоров’я.

Триває прийом заявок на конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» 2019 року

У Мінрегіоні триває прийом заявок від громад на участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2019 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів.

Тема 1. Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету.

Це можуть бути практики:

Якість будівництва нових асфальтобетонних доріг підвищуватиметься

Нові будівельні норми вступають в дію з вересня. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновило державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування.

Зокрема, введена рекомендаційна вимога – застосовувати модифіковані бітуми при укладанні асфальтобетонного покриття на більшості трас. Це дороги І-ІІ категорій, а також інших категорій міжнародного і національного значення.

Затверджено Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної властивості у населених пунктах

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 7 червня 2019 року № 491 затверджено Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної властивості у населених пунктах за рахунок залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2018 році.

Артилерійські підрозділи зі складу ООС відточували бойову майстерність

У районі проведення операції Об’єднаних сил тривають практичні тренування із залученням артилерійських підрозділів, які знаходяться у районах відведення.

За розпорядження Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського проведено чергові комплексні інструкторсько-методичні заняття щодо дії самохідно-артилерійської батареї 2С1 під час ведення вогню зі зміною вогневої позиції та подоланні водної перешкоди.

Увага! Дотримуйтесь правила поведінки на воді

З метою попередження нещасних випадків на воді, облдержадміністрація закликає дотримуватися основних заходів безпеки та порад, які дозволять уникнути трагедії.

Так, відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях.

Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби та купатися у спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10м/сек, температурі води – не нижче +18° С, повітря – не нижче +24° С.

Місцеві бюджети Луганщини отримали у своє розпорядження майже 1,3 млрд гривень

Протягом січня-травня поточного року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 1 млрд 263 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 1 млрд 244 млн гривень податків та зборів.

У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження збільшились на 18 % або на 190 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.