Архів новин

12 июня 2019

Виставка «Агро-2019»: нові можливості налагодження взаємовигідної співпраці для агропромислової області

Минулого тижня на території Національного комплексу «Експоцентр Україна» у Києві відбулась щорічна ХХХІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019».

Луганська область взяла саму активну участь в урочистому заході. Всім зацікавленим підприємствам було надано можливість представити номенклатуру продукції і товарів для наповнення експозиції та їх демонстрації з використанням друкованих та відеоматеріалів, які спрямовані на висвітлення пріоритетів регіонального розвитку агропромислового комплексу.

30 червня у районах та об’єднаних територіальних громадах області відбудуться місцеві вибори

Про це сьогодні нагадали під час наради з питань організації приймання виборчої документації та документів, пов’язаних з виборами до об’єднаних територіальних громад.

На Луганщині розглянули можливість застосування SMART-спеціалізації в розвитку економічної діяльності

Засідання «круглого столу» щодо SMART-спеціалізації як результату співпраці влади, бізнесу і науки відбулося сьогодні, 12 червня, в облдержадміністрації.

У його роботі взяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зауважив, що з квітня обласною владою розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Луганської області на новий програмний період з 2021 по 2027 роки.

На Луганщині за матеріалами СБУ до восьми років ув’язнення засуджено бойовика

За матеріалами Служби Безпеки України Новойадарський районний суд Луганської області засудив бойовика терористичної організації «ЛНР».

Оперативники української спецслужби встановили, що на початку 2016 року житель Стаханова вступив до лав незаконних збройних формувань сепаратистів. Прийшовши спеціальну підготовку, він служив на різних посадах у так званому «2-му армійському корпусі» окупаційних військ, де брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Увага! З 12 по 17 червня в області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Облдержадміністрація інформує про правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

Прохання тимчасово не відвідувати ліси у період високої пожежної небезпеки. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

Піротехніками вилучено 33 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 11 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 0,9 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 11 артилерійських снарядів, чотири мінометні міни та 18 ручних гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 11 червня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 459 519,25 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 12 червня;

- установи банків з 4 по 10 червня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з пенсій відсутня. Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.

На жителів області очікують дві вистави за мотивами творів Миколи Гоголя, – брифінг

Про підсумки театрального сезону 2018-2019 років та подальші плани на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Сергій Вікторович Дорофєєв.

Він нагадав, що 78-й театральний сезон розпочався у вересні Всеукраїнським фестивалем театрального мистецтва «СвітОгляд» за участю 12 професійних колективів. Фестиваль, який на Луганщині відбувся уперше, відвідали понад 5000 глядачів.

У Сватівському ЦНАПі можна отримати витяг про земельну ділянку

Центр надання адміністративних послуг при Сватівській райдержадміністрації поповнився ще однією послугою – «Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу про земельну ділянку».

Отримання витягу про земельну ділянку – найпопулярніша сьогодні послуга у сфері земельних відносин. Так, протягом 2018 року за заявами громадян через ЦНАП видано 708 витягів з ДЗК, а з початку 2019 року – 344.

Майже 1200 осіб взяли участь у ЗНО з географії

В області відбулося зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників з географії.

Тестування організоване на п’яти пунктах у Сєвєродонецьку. До проведення ЗНО залучено 215 педагогічних працівників.

Із 1303 зареєстрованих осіб на пункти тестування з’явилися 1199 учасників зовнішнього незалежного оцінювання (92 % від кількості зареєстрованих).

Порушень під час ЗНО не було.