Архів новин

13 июня 2019

На Луганщині протягом І кварталу 2019 року проведено 172 рейди у сфері торгівлі

Органами місцевої влади розробляються або розроблені порядки, які окремо впорядковують пересувну дрібнороздрібну торговельну мережу і пересувні об’єкти з надання послуг (автокав’ярні, автопричепи для продажу різних напоїв тощо) та схеми їх розміщення на відповідних територіях
(м. Сєвєродонецьк, м. Рубіжне).

У Лисичанську створено вже четвертий будинок сімейного типу

Сім дітей, які залишилися на території Станично-Луганського району без піклування батьків, знайшли нову родину у Лисичанську.

Молоде подружжя, яке вже більше року виховує трьох прийомних дітей, вирішило взяти на виховання ще сімох.

Тож, рішенням виконавчого комітету Лисичанської міської ради створено дитячий будинок сімейного типу Гюрджан.

Відтепер у цих дітей є родина – мама, тато, дідусь та бабуся і три братики. Вони проживатимуть в сім’ї, де відчуватимуть себе люблячими та захищеними.

На Луганщині триває будівництво підстанції «Кремінська»

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш разом із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком ознайомилися з ходом будівництва підстанції «Кремінська» сьогодні, 13 червня.

У Троїцькому районі відкрито банерну виставку про українців, які пройшли нацистські концтабори

У холі Троїцького центрального будинку культури діє історична експозиція «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

Вона присвячена Дню пам'яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-й річниці вигнання нацистів з України.

Експозиція, розроблена фахівцями Українського інституту національної пам'яті, курсує по всій Україні, у тому числі й Луганщиною.

У позаміському закладі оздоровлення Сватівського району розпочалася перша зміна

Сватівський районний комунальний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Гончарівський» гостинно прийняв 125 дітей.

Цьогоріч оздоровчий заклад працюватиме у три табірних зміни, під час яких планується оздоровити 375 дітей. З районного бюджету буде використано 485 362 гривень.

За короткий проміжок часу діти вже облаштувалися і підготували концертні номери до урочистого відкриття зміни. Саме з такої чудової атмосфери свята і розпочався сезон оздоровлення.

Сергій Філь: вибори до Верховної Ради на Луганщині відбудуться усюди, де є Державний прапор України

Про це заявив виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

«Парламентські вибори на Луганщині відбудуться усюди, де є Державний прапор України, в тому числі й у Щасті», – сказав очільник області.

Тобто, на усій підконтрольній українській владі території області.

Як зауважив Сергій Філь, для обласної влади було принципово проаналізувати ситуацію і пересвідчитися, що голосування проходитиме у безпечних умовах.

Я хочу швидких змін і гарантую політичну волю – Президент під час першого експертного обговорення концепції «Держава у смартфоні»

12 червня в Адміністрації Президента України відбулося перше експертне обговорення концепції «Держава у смартфоні». У ньому взяли участь представники Коаліції електронної держави, що об’єднує 65 різних організацій та експертів у сфері ІТ. До обговорення також долучився Глава держави.

У Красноріченській громаді утворено службу у справах дітей

Службу у справах дітей утворено у відповідності до плану заходів з реалізації I етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки, Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини».

Піротехніками вилучено 116 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,95 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом вилучено 116 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: 47 артилерійських снарядів, три мінометні міни, 63 ручні гранати, два інженерних боєприпаси та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: