Архів новин

14 июня 2019

У Щасті відзначили п’яту річницю визволення

Сьогодні, 14 червня, у Щасті відбулися урочистості з нагоди п'ятої річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

Саме 14 червня 2014 року після наступальної операції наших військ, Збройних Сил України та добровольців, над містом знову замайорів синьо-жовтий прапор.

Привітали містян заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та голова Новоайдарської райдержадміністрації Віктор Сергієнко.

У Краматорську обговорили впровадження медіаосвіти у педагогічну практику

За участі представників Департаменту освіти і науки та Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації 13 червня у Краматорську в приміщенні  «Антикризового медіа центру» відбулося засідання «круглого столу» на тему «Впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику».

Організаторами заходу виступили штаб ООС, Луганська та Донецька облдержадіністрації, науковці й представники закладів освіти.

Кремінська районна бібліотека стала ще доступнішою

У районній центральній бібліотеці завершились ремонтні роботи в рамках проекту «Світ один на всіх» (інклюзія в бібліотеці). 

Інклюзія в громадському закладі була забезпечена за підтримки Британської Ради в рамках спільного з Кремінською міською радою проекту «Активні громадяни». 

Відтепер у бібліотеці побудований новий ганок та встановлено два пандуси – на вулиці і в середині приміщення, що забезпечить безперешкодний доступ до будівлі.

У Новоайдарському районі розпочато ремонт комунальних доріг

У рамках районної Програми будівництва автомобільних доріг Новоайдарського району на 2019 рік перший ремонт розпочала Олексіївська сільська рада на вулицях Миру, Сонячній та Молодіжній в селі Олексіївка.

Заходами Програми передбачено проведення капітального та поточного ремонтів в Новоайдарській селищній, Олексіївській, Колядівській, Новоохтирській та Райгородській сільських радах.

Загалом планується виконати обсяг робіт у сумі 9720 тис. гривень на умовах співфінансування 50/50 з районного та селищного/сільських бюджетів.

Сергій Філь привітав медиків Луганщини

У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника. Привітав медиків з професійним святом виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Звіт про результати громадського обговорення проекту Концепції розвитку туризму в Луганській області до 2022 року

З метою врахування думки громадськості та дотримання вимог Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 з 23 травня 2019 по 06 червня 2019 року відбулися публічні обговорення проекту Концепції розвитку туризму в Луганській області до 2022 року.

П’ять років тому був збитий український літак Іл-76

У ніч з 13 на 14 червня 2014 року у небі над Луганськом російськими найманцями та місцевими бойовиками був збитий військово-транспортний літак Іл-76 з військовослужбовцями 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.

Не вижив ніхто. Загинули 40 українських десантників і 9 членів екіпажу.

Минає час. Сум не стихає.

Вічна пам’ять українським воїнам!

Фотовиставка до Дня батька відкрилася у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 14 червня, у приміщенні Луганської облдержадміністрації розпочала роботу фотовиставка «Бути батьком – це назавжди», присвячена Дню батька.

Участь у відкритті експозиції взяли виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Сергій Олейніков, а також її організатори – працівники Департаменту соціального захисту населення та Департаменту масових комунікацій.

Студенту СНУ ім. В. Даля призначено соціальну стипендію Верховної Ради України

Урядом призначено соціальні стипендії Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2019 рік.

Відповідно до розпорядження стипендіатами стали 58 студентів та курсантів.

Серед них студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Олександр Усанов.