Архів новин

18 июня 2019

На Кремінщині презентовано виставку «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори»

Експозиція була розташована у районній бібліотеці для дітей.

Виставка розроблена фахівцями Українського інституту національної пам'яті, де міститься інформація про 30 людських доль за дротами 11 таборів нациських лагерей часів Другої світової війни.

Вихідці з України опинилисися в Аушвіці, Бухенвальді, Дахау та Равенсбрюку, в інших концтаборах нацистської Німеччини. Разом з українцями були громадяни колишніх радянських республік: поляки, євреї, угорці, румуни тощо.

На Луганщині СБУ припинила діяльність пропагандистського підрозділу російських спецслужб

Співробітники СБУ під час виконання покладених на Службу завдань із забезпечення інформаційної безпеки держави виявили чергові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж на шкоду державній безпеці нашої країни.

З 1 липня перерахунок пенсії очікує понад 290 тисяч жителів області, – брифінг

Про перерахунок з 1 липня 2019 року пенсій сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що підставою для зміни розміру виплати пенсій з 1 липня цього року є зміна прожиткового мінімуму. Із наступного місяця він складатиме 2007 гривень, а для осіб, які втратили працездатність, – 1564 гривень.

Під час апаратної наради розглянуте питання стану та попередження забруднення довкілля в процесі діяльності асфальтобетонних заводів

Докладно про це доповів заступник начальника Державної екологічної інспекції в Луганській області Сергій Руденко.

Він наголосив, що асфальтобетонні заводи, розташовані на території Луганської області, здійснюють господарську діяльність із систематичними порушеннями чинного законодавства. Практично не вживають заходи з їх усунення, а часом взагалі ігнорують рішення судів України та дії контролюючих й правоохоронних органів.

На підконтрольній українській владі території області діють 9 асфальтобетонних заводів.

На Луганщині 11 496 дітей отримали статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Про хід виконання заходів з надання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів під час апаратної наради доповіла начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Вона зазначила, що станом на 31 травня 2019 року до служб у справах дітей Луганської області звернулися за отриманням відповідного статусу 16 414 дітей, з них отримали - 11 496. Найбільш надано у Попаснянському районі (2219 дітей) та у м. Сєвєродонецьк (2012).

Крім цього службами у справах дітей проводяться консультації щодо роз’яснення цього питання.

Понад 60 мільйонів до кінця року спрямують на ремонти лікарень, придбання обладнання та транспорту

Сьогодні, 18 червня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів апаратну нараду.

Про хід виконання заходів з реформування спеціалізованої медичної допомоги в містах і районах області доповіла в. о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко.

Вона зазначила, що в містах та районах області налічується 20 лікувальних закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу населенню.

Ліжковий фонд складає 3703 цілодобових стаціонарних ліжка.

Піротехніками на Луганщині з початку року вилучено 836 одиниць вибухонебезпечних предметів

З початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 240 виїздів, обстежено 379,2 га території області, де виявлено та вилучено 836 одиниць вибухонебезпечних предметів та 5126 одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання

Основна сесія ЗНО-2019 в Луганській області завершилася тестуванням з хімії, яке відбулося на одному пункті у Сєвєродонецьку.

До проведення процедури ЗНО залучено 50 педагогічних працівників.

Для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні з хімії  зареєструвалися 288 осіб. З’явилися на пункт тестування 250 учасників (86,8 % від кількості зареєстрованих).

Тест з хімії складався із 52 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин.

Останній день основної сесії ЗНО минув без порушень процедури тестування.

Розпочато прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії імені Максима Рильського

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського за 2019 рік. Премія присуджується у двох номінаціях: за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

Заявки на участь у конкурсі на здобуття премії прийматимуться до 1 листопада 2019 року разом із супровідним листом.