Архів новин

19 июня 2019

На Луганщині розглянули питання поводження з побутовими відходами

Засідання робочої групи з розгляду питань щодо поводження з побутовими відходами на території Луганської області відбулося сьогодні, 19 червня, в облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко поінформував, що наразі діє Регіональна програма поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області.

Впровадження заходів програми має знизити негативний вплив твердих побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я населення.

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 19 червня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 919 097,21 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 20 червня;

- установи банків з 4 по 18 червня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня. Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.

Визначені категорії абітурієнтів, які можуть вступити у виш за результатами співбесіди або іспитів

Цього року вступити до закладу вищої освіти за підсумками співбесіди зможуть три категорії вступників, а за результатами вступних іспитів - майже десять.

Так, право на вступ за співбесідою мають:

- особи з інвалідністю внаслідок війни;

- деякі категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і яким право на отримання таких пільг надано Законом;

- особи з інвалідністю, які неспроможні відвідувати заклад освіти (за рекомендацією органів охорони здоров’я та соціального захисту населення).

Вступити за результатами іспитів можуть:

На Кремінщині проведено черговий рейд по сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах

Нещодавно у Кремінському районі відбувся черговий спільний профілактичний рейд спеціалістів служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно зі старшим інспектором з ювенальної превенції Кремінського відділу поліції.

Відвідано 16 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах у Кремінській, Кудряшівській та Варварівській громадах.

З батьками проведено профілактичні бесіди щодо необхідності посилення уваги з виконання батьківських обов’язків під час літніх канікул.

В ОТГ заплановано створити Центр безпеки, який об'єднає пожежну, екстрену медичну допомогу і поліцію

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує впровадження проєкту з будівництва сучасних центрів безпеки громадян у об’єднаних територіальних громадах.

Такі центри безпеки міститимуть в одній будівлі пожежну частину, екстрену медичну допомогу та поліцейський пункт.

Головною метою створення проекту є підвищення безпеки громадян у громадах та надання своєчасної допомоги у разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації.

Розпочато прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття Премії імені Лесі Українки

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2019 рік.

Нагадаємо, премія присуджується щорічно в чотирьох номінаціях у розмірі двадцять тисяч гривень кожна:

- літературні твори для дітей та юнацтва;
- художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва;
- театральні вистави для дітей та юнацтва;
- кінотвори для дітей та юнацтва.

Будьте обережними під час грози

Під час грози на відкритій місцевості не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

Прем’єр-міністр про перезавантаження системи судів і оновлення правоохоронної системи

Україні сьогодні потрібна нова, перезавантажена система судів і оновлена правоохоронна система, яка користується довірою у суспільстві. Про це в ефірі «Свободи слова» на ICTV сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Потрібна нова система судів. Систему треба перезавантажити. Це те, що нам треба ламати, - сказав Володимир Гройсман. - Треба будувати таку систему, яка буде відповідальною і такою, яка заслуговує на довіру, яка дозволить кожному захистити себе».

Глава Уряду наголосив, що всі мають поважати нову судову і правоохоронну систему.

Ухилення роботодавців від сплати єдиного внеску позбавляє соціального захисту найманих працівників, - брифінг

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова під час брифінгу для ЗМІ повідомила, що за п’ять місяців цього року виплачено пенсії на суму 5 млрд 994,0 млн гривень, а надійшло власних коштів всього по області 1 млрд 055,2 млн гривень, що говорить про дефіцит коштів на виплату пенсій пенсіонерам Луганщини.

Станом на 1 червня 2019 року загальна сума заборгованості по внесках до Пенсійного фонду Луганської області по території, підконтрольній українській владі, складає 1 млрд 423,46 млн гривень.

На обговорення Уряду виноситься рішення про скорочення на 50 % держадміністрацій і передачу права призначення керівників людям на місцях

Одним із питань найближчого засідання Уряду стане ініціатива скорочення на 50 % районних та обласних державних адміністрацій і опрацювання законодавчого закріплення права людей обирати керівників своїх регіонів. Про це в ефірі «Свободи слова» на ICTV сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Глава Уряду повідомив, що відвідав сьогодні Всеукраїнський муніципальний форум. І під час діалогу з делегатами – міськими головами і головами ОТГ – почув занепокоєння щодо загроз припинення децентралізації та прямої протидії райадміністрацій об’єднанню громад.