Архів новин

24 июня 2019

Борці Луганщини увійшли до десятки кращих спортсменів всеукраїнських змагань

У місті Черкаси відбувся чемпіонат України (дорослі до 23 років) з боротьби греко-римської.

Змагання зібрали найсильніших борців з різних куточків України.

Луганську область представляли: Микита Первомайський, Леонід Шестопалов, Микита Політаєв, Данило Корчма, Станіслав Мальцев, Микита Гунько, Артем Подакін, Владислав Бушля, Святослав Калашніков.

Цьогоріч на проведення весняно-польових робіт аграріям Луганщини витрачено 3,26 млрд гривень

Сьогодні, 24 червня, відбулась колегія Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації з питань організації та проведення збирання врожаю ранніх зернових культур 2019 року у Луганській області.

Доповідачем виступила заступник директора Департаменту Любов Безкоровайна.

Вона зазначила, що минулоріч посіяно 287,2 тис. га озимих культур, з яких озимої пшениці 270,2 тис. га, озимого ячменю 8,9 тис. га, озимого жита 1,7 тис. га.

На проведення весняно-польових робіт аграріям Луганської області витрачено 3,26 млрд гривень.

У Новоайдарському РТМО відкрили оновлену жіночу консультацію

У поточному році з державного та районного бюджету виділено кошти на ремонт жіночої консультації та закупівлю медичного обладнання на загальну суму 1 110 900 гривень.

Це дозволить місцевим жителям надавати більш зручніші та сучасніші медичні послуги у сфері гінекології.  

Востаннє капітальний ремонт приміщення було проведено у 60-х роках ХХ століття.

 

В Україні стартувало дослідження STEPS для оцінки ризиків розвитку неінфекційних захворювань

У 2019 року в Україні вперше проводиться загальнонаціональне дослідження STEPS – поетапний підхід до нагляду за факторами ризику неінфекційних захворювань (НІЗ).

Інструмент STEPS охоплює три різних рівні оцінки факторів ризику: анкетування, фізичні вимірювання та біохімічні аналізи.

Кожен рівень поділяється на основні, розширені та додаткові модулі, які можуть використовуватись у дослідженні в залежності від умов і потреб різних країн.

Місцеві бюджети отримали більше трьох мільйонів на грошової компенсації для забезпечення житлом пільгових категорій

Для Луганської області з державного бюджету виділено субвенцію в розмірі 3135,091 тис. гривень на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Зокрема, для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України – в розмірі 682,79 тис. гривень.

Кошти будуть направлені до Новопсковського району учаснику бойових дій з числа учасників антитерористичної операції;

Проблемні питання щодо опалювального сезону в Луганській області на особистому контролі Мінрегіону

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з підбиття підсумків проходження опалювального сезону 2018-2019 року та підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2019-2020 року.

Увага! Дотримуйтесь правила поведінки на воді

З метою попередження нещасних випадків на воді, облдержадміністрація закликає дотримуватися основних заходів безпеки та порад, які дозволять уникнути трагедії.

Так, відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях.

Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби та купатися у спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10м/сек, температурі води – не нижче +18° С, повітря – не нижче +24° С.

На сайті МОН розміщено текстову та відеоінструкцію для вступників щодо роботи з електронним кабінетом

Ознайомившись із ними, вступники дізнаються про особливості створення і наповнення кабінету, вибір конкурсних пропозицій та подачу електронних заяв.

Реєстрація кабінетів розпочнеться 1 липня на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/.

В інструкції звертають увагу, що під час введення даних вступникам потрібно вказувати ту адресу електронної пошти, до якої вони мають постійний доступ та яка не заборонена на території України. Також абітурієнтів просять запам’ятовувати вказаний пароль.