Архів новин

25 июня 2019

Сергій Філь: для нас головне – безпека громадян

Оперативна нарада відносно ймовірного розведення сил та засобів відбулася сьогодні, 25 червня, у Станиці Луганській.

У нараді взяли участь виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон, представники Збройних Сил України та місцевих органів влади.

ЦНАПи Луганщини можуть отримати обладнання для видачі водійських посвідчень

Проект «Демократичне врядування у Східній Україні» планує забезпечити  центри надання адміністративних послуг області обладнанням з надання послуг щодо оформлення та видачі посвідчення водія і реєстрації транспортних засобів. Про це йшлося під час робочої зустрічі, яку провів директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук з представниками проекту «Демократичне врядування у Східній Україні», який реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Вперше на Луганщині відбудеться Всеукраїнська конференція щодо лікування травм щелепно-лицевої області, – брифінг

Про це сьогодні під час брифінгу для ЗМІ повідомив завідувач стоматологічного відділення Луганської обласної клінічної лікарні Олексій Бурцев.

Зокрема, він зазначив, що захід,  відбуватиметься 27 та 28 червня у Рубіжному. Він проходитиме у рамках акції спрямованої на надання організаційно-методологічної та практичної допомоги місцевим лікарям-стоматологам, щелепно-лицевим хірургам у лікуванні хворих.

Сергій Філь зустрівся з Головою СММ ОБСЕ в Україні

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зустрівся з Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, Послом Халітом Чевіком.

Також у зустрічі, що мала ознайомчий характер, взяли участь Спеціальний Радник голови місії Озгун Талу та Керівник відділу безпеки Ігор Талкан.

Сергій Філь висловив вдячність представникам СММ ОБСЄ за їхню роботу у напрямі припинення вогню.

Основні правила поведінки під час грози

Щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості, не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

Стартувала «гаряча лінія» МОН та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2019 року

Їхня робота триватиме до 9 серпня.

Для того, щоб вступники, їхні батьки та вчителі були добре поінформовані про графік та особливості вступу на сайті МОН окремий розділ «Вступна кампанія 2019».

Там можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступу на всі рівні вищої освіти, інфографіки, відеороз’яснення та офіційні документи.

Крім того, фахівці Міністерства проведуть серію семінарів для приймальних комісій. Вже почали роботу консультативні телефонні лінії МОН та приймальня громадян, куди вступники зможуть звернутися впродовж усієї вступної кампанії.

Сватівську багатопрофільну лікарню заплановано відремонтувати

Капітальний ремонт здійснюватиметься у рамках проекту «Комплексний проект «Сватівського районного територіального медичного об’єднання», який реалізуватиметься завдяки надзвичайної кредитної програми для відновлення України, що фінансується за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

Цей комплекс заходів включає в себе капітальний ремонт приміщення терапевтичних відділень, розташованих у будівлях неврологічного відділення та головного корпусу багатопрофільної лікарні.

Також планується відремонтувати поліклінічне відділення та приміщення харчоблоку.