Архів новин

26 июня 2019

В рамках проекту ЄС/ПРООН «HOUSES» у Рубіжному ініціативним групам багатоквартирних будинків роз’яснюють що таке ОСББ

Вже  півроку у Рубіжанській міській раді в рамках проекту ЄС/ПРООН  «HOUSES» проводяться інформаційні та навчальні заходи щодо переваг та можливостей об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Мета проекту – мобілізувати співвласників багатоквартирних будинків для підтримки процесу покращення енергоефективності в житлових будинках.

Обласна влада відзначила найбільш активних представників молоді

Напередодні Дня молоді, який відзначатиметься у неділю, відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства.

Саме тому захід був присвячений молодіжному руху на Луганщині та його розвитку.

Засідання провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Юрій Клименко відвідав IV Форум місцевого розвитку на Львівщині

«Співпраця Львівщини і Луганщини – це наша відповідь на виклики гібридної війни», – наголосив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко під час IV Форуму місцевого розвитку, що відбувається у Львівській області 25-27 червня.

У містах і районах проведено єдиний день інформування населення до Дня Конституції

Відповідні заходи до єдиного дня інформування населення області за темою «Конституція України – історія та актуальні питання сьогодення» відбулися в усіх районах підконтрольної українській владі частини Луганщини.

Під час організованого Луганською облдержадміністрацією до 23-ї річниці Конституції єдиного дня інформування учасників заходів поінформовано про базові засади та підвалини розбудови суспільства та країни.

Серед них – члени територіальних громад, колективів підприємств і установ, громадських активістів та засобів масової інформації.

У Станиці Луганській відбулося розведення сил і засобів

Сьогодні опівдні українські військові відійшли з однієї з позицій, котра знаходилась перед КПВВ «Станиця Луганська». Все відбувалось під наглядом представників ОБСЄ, котрі були по обидві сторони. Крім того, за розведенням військ спостерігав особисто командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський. За його словами, це перший етап відводу сторін від околиць Станиці Луганської.

Місцеві бюджети Луганської області у повному обсязі розрахувалися за наданими пільгами і субсидіями населенню за спожиті енергоносії та комунальні послуги

Загальна сума держсубвенції складає 9 639,6 тис. гривень. Це дозволило забезпечити у повному обсязі оплату бюджетних зобов’язань з пільг та субсидій населенню, у тому числі для проведення розрахунків за спожитий природний газ – 6 750,6 тис. гривень, послуг з теплопостачання – 696,4 тис. гривень, водопостачання і водовідведення – 629,3 тис. гривень, електроенергію – 651,4 тис. гривень, квартирну плату та інші послуги – 911,9 тис. гривень.

Увага! Внесені зміни до графіка особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату облдержадміністрації на 2019 рік

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21 червня 2019 року № 538 внесені зміни до графіка особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату обласної державної адміністрації на 2019 рік.

Так, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації прийматиме у середу з 14:00 до 16:00.

Перший заступник голови – у вівторок із 13:00 до 15:00.

Діти з Луганщини відпочили на узбережжі Чорного моря

53 дитини пільгових категорій зі Чмирівської об’єднаної територіальної громади, Сєвєродонецька, Лисичанська та Попаснянського району протягом майже двох тижнів відпочили на узбережжі Чорного моря у КП «Дитячий заклад санаторного типу «Лазурит Кемп» та «Веселка» с. Красне Херсонської області.

Відпочинок організовано на запрошення Херсонської обласної державної адміністрації.

Двом студентам вишів Луганщини призначено академічні стипендії Уряду

Загалом академічні стипендії Кабінету Міністрів України призначено 100 студентам та 33 аспірантам закладів вищої освіти.

Серед них студентка Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк Луганської області) Ганна Какауліна та студентка державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» (м. Старобільськ Луганської області) Катерина Ковальова.

Виплата стипендій буде здійснюватися у межах стипендіального фонду закладів вищої освіти.

Сьогодні розпочинається додаткова сесія ЗНО-2019

Тестуванням з математики розпочнеться додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Графік проведення додаткової сесії:

- математика 26 червня;
- німецька мова 27 червня;
- французька мова 1 липня;
- іспанська мова 2 липня;
- українська мова і література 3 липня;
- фізика 4 липня;
- англійська мова 5 липня;
- історія України 8 липня;
- біологія 9 липня;
- географія 10 липня;
- хімія 11 липня.