Архів новин

27 июня 2019

4 липня стартує Всеукраїнська акція «Донеччина зустрічає своїх захисників»

З 4 по 5 липня у м. Краматорськ (гора Карачун) відбудеться  Всеукраїнська акція «Донеччина зустрічає своїх захисників».

Метою Акції є:

презентація проектів пов’язаних з ветеранами АТО;

навчання молоді надання першої медичної допомоги в екстремальних ситуаціях;

проведення заходів, присвячених 5-річчю звільнення міст Східної України від російської окупації.

До участі у заході запрошуються представники громадських об’єднань військово-патріотичного спрямування, представники ветеранських організацій учасників АТО.

30 червня Луганщина відзначатиме День молоді

Так, у Сєвєродонецьку на площі Перемоги з 16 до 22 години відбудуться низка святкових заходів.

Передбачено провести змагання з авторуху, святковий фарб холі, відбудеться концерт молодіжних виконавців та пінна дискотека.

Також на площі діятимуть молодіжні фотозони.

Організаторами заходу виступили управління молоді та спорту облдержадміністрації, Сєвєродонецька міська рада та Луганський обласний молодіжний центр.

Також в цей день, у рамках Всеукраїнського фестивалю Kvartal Fest у Лисичанську відбудеться концерт «Кварталу 95».

Конституція захищає нас і дає нам можливість жити в правовій державі, – Сергій Філь

Сьогодні, 27 червня, у Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня Конституції України. Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у покладанні квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Івану Франку.

Уряд затвердив механізм підвищення пенсій для людей з великим стажем і невеликими зарплатами

Кабінет Міністрів України остаточно закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але протягом всього робочого періоду отримували невеликі зарплати. Рішення анонсував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

На Луганщині СБУ блокувала виток військових засобів ураження у незаконний обіг

За матеріалами Служби безпеки України Кремінський районний суд Луганської області на п’ять років позбавив волі місцевого жителя за незаконне зберігання військових засобів ураження.

Наші борці здобули низку нагород на всеукраїнських змаганнях

У Черкасах відбувся чемпіонат України (дорослі до 23 років) з боротьби греко-римської.

Змагання зібрали найсильніших борців з різних куточків України.

За результатами у найважчій ваговій категорії (130 кг) майстер спорту України Святослав Калашніков з Луганщини виборов бронзову медаль, а Микита Політаєв програв у сутичці за третє місце та посів п’яте у ваговій категорії 72 кг.

Крім цього, Микита Первомайський (в/к 67 кг), Данило Корчма (в/к 77 кг), Артем Подакін (в/к 82 кг) потрапили до десятки кращих спортсменів всеукраїнських змагань.

Кількість бюджетних місць на бакалаврат зросте майже на тисячу

36 тис. 732 місця – для молодших спеціалістів (33,7 тис. денна форма), 79 тис. 854 місця – для бакалаврів (72,6 тис. денна форма), 55 тис. 379 місць – для магістрів (45,6 тис. денна форма). Такі обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2019 році були затверджені Урядом.

Так, цьогоріч на 899 місць зросло держзамовлення для бакалаврів, адже відповідно збільшилася і кількість випускників шкіл.