Архів новин

02 июля 2019

На брифінгу йшлося про вступну кампанію 2019 року

Зокрема, повідомлено, що реєстрація електронних кабінетів розпочалася 1 липня. Прийом документів – із 10 липня.

У містах і громадах області: у Сватівському районі заплановано створити єдину приймальню для надання соцпослуг

Для покращення якості надання соціальних адміністративних послуг на базі управління соціального захисту населення Сватівської райдержадміністрації заплановано створити приймальню для надання соціальних послуг.

Це дозволить сконцентрувати в одному місці надання всіх видів соціальних послуг, а саме – оформлення субсидій, соціальних виплат, надання інформаційних послуг щодо соціальних послуг пенсіонерам, особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, особам з числа дітей сиріт, молоді тощо.

Процес збору документів буде простим і прозорим, а обслуговування – комфортним та швидшим.

Для випускників з тимчасово окупованої території на Луганщині створені всі умови для проходження ЗНО, – брифінг

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк розповів про попередні підсумки зовнішнього незалежного оцінювання.

Він повідомив, що 100 % від загальної кількості зареєстрованих взяли участь в основній сесії ЗНО з німецької та французької мов, 96,6 % – з української мови та літератури, 96,3 % – з математики, 95,8 % – з історії України, 95,3 % – з англійської мови.

На Луганщині відзначили річницю створення Нацполіції

Сьогодні, 2 липня, вконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь в урочистостях з нагоди 4-ї річниці створення Національної поліції України.

Також захід відвідали та висловили свої вітання правоохоронцям заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, заступник начальника 3-го Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Євген Василенков, начальник ГУ ДСНС в Луганській області Михайло Пшик та прокурор Луганської області Володимир Янко.

Юні художники Луганщини побували у Львові

16 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Кремінної та Сватового у супроводі викладачів здійснили подорож до Західної України. Вони побували у Львові.

Під час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць Львівщини: Крехівський монастир, Жовківський замок, Музей народної архітектури та побуту, Національний академічний театр опери та балету, ознайомилися з найвідомішими храмами Львову. Подивилися виставу у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

У червні соціальні виплати сім’ям з дітьми профінансовані в повному обсязі

Держсубвенція склала 70.304,6 тис. гривень, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на цей місяць.

Пам'ятка про правила поведінки у пожежонебезпечний період

Облдержадміністрація інформує про правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

Прохання тимчасово не відвідувати ліси у період високої пожежної небезпеки. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

З липня в містах України можна будувати автоматизовані паркінги

1 липня 2019 року вступили в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування автостоянок і гаражів, якими унормовано можливість будувати автоматизовані паркінги в містах України.

На відміну від звичайних чи механізованих гаражів, які сьогодні проектуються, автоматизовані парковки передбачають повну автоматизацію усіх процесів.

На Попаснянщині відкрито два спортивні майданчики для дітей, молоді та дорослих

А саме, у селищах Врубівка та Тошківка.

На установку кожного майданчику з районного бюджету були виділені кошти у розмірі 186 тисяч гривень.

Слід зазначити, що наразі встановлюється аналогічний майданчик у Малорязанцевській селищній раді. А до серпня планується збудувати спортивні майданчики у Гірському, Золотому та Білогорівці.

Вступники, які з певних причин не отримали ID-картку, можуть одержати спеціальну довідку в місцевому підрозділі ДМС

Для вступників, які з певних причин, зокрема релігійних, не отримали паспорт громадянина України у формі ID-картки, прийом документів до вишів відбуватиметься на підставі свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу Державної міграційної служби, що підтверджуватиме їхнє українське громадянство.

Загалом такі вступники мають подавати до приймальних комісій: