Архів новин

03 июля 2019

На Луганщині презентували програму «FinancEast» для підтримки малого та середнього підприємництва

Сьогодні, 3 липня, у Сєвєродонецьку відбувся офіційний запуск програми «FinancEast» в рамках проекту «Підтримка Європейського Союзу для Сходу України», що реалізується Німецьким державним банком розвитку через Німецько-Український Фонд.

Увага! 4 липня у Рубіжному відбудеться жеребкування щодо черговості надання кандидатам у народні депутати України ефірного часу на регіональних теле- та радіоканалах

Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії № 1417 від 2 липня 2019 року, окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 112 визначено такою, що проводить у Луганській області жеребкування щодо черговості надання кандидатам у народні депутати України, зареєстрованим в одномандатних виборчих округах, ефірного часу на регіональних теле- та радіоканалах для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України.

Запрошуємо на обласний фестиваль української народної іграшки та гри

Захід відбудеться 6 липня на березі річки Красна в районі Свято-Троїцького храму, що у Кремінній.

Програмою фестивалю передбачена робота майданчику «Етноіграшка», в рамках якого окрім виставки декоративно-ужиткового мистецтва заплановано проведення майстер-класів з виготовлення українських народних іграшок.

Під час заходу працюватимуть ігрові майданчики. 

Сергій Філь: Молодь, чітко усвідомлює всю безперспективність можливості отримання вищої освіти в т. з. «ЛНР»

Сергій Філь спростовує фейкову інформацію, розповсюджену на непідконтрольній українській владі території області про те, що невдовзі діяльність Луганського державного медичного університету буде припинено. Цей фейк є частиною спланованої акції з дестабілізації ситуації в області на тлі відтоку студентів та аспірантів медуніверситету в окупованому Луганську.

У Сєвєродонецьку робочою групою Уряду розглянуті проблеми Луганщини, які потребують вирішення на державному рівні

Робоча група Кабінету Міністрів України протягом двох днів розглядала соціально-економічні проблеми розвитку області та Станично-Луганського району, зокрема.

Учора члени групи працювали безпосередньо у прифронтовому районі, сьогодні, 3 липня, – у Сєвєродонецьку.

Відкриваючи нараду, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь наголосив на ситуації навколо функціонування та подальшого удосконалення інфраструктури КПВВ у Станиці Луганській.

У містах і громадах області: на Луганщині відновлюються медичні заклади

Зокрема, у повному обсязі завершений капітальний ремонт акушерсько-гінекологічного відділення КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

Кошти на загальну суму 1 млн 400 тис. гривень виділені з  районного бюджету.

Наразі створюються якісні умови для лікування хворих та зручності медичного персоналу. Зокрема, відділення будуть оснащене сучасними медичними приладами та меблями.

Крім цього, триває капітальний ремонт будівлі інфекційного відділення Кремінської районної лікарні.

Проблеми прифронтових територій обговорили на виїзному засіданні Робочої групи Кабміну в Станиці Луганській

Виїзне засідання Робочої групи Кабінету Міністрів України відбувається 2-3 липня в Луганській області.

Перший день учасники провели засідання у прифронтовій Станиці Луганській.

«Наша мета – розглянути питання, що стосуються населених пунктів, розташованих вздовж лінії розмежування, критичні проблеми та знайти шляхи їх вирішення», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, відкриваючи засідання.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру розпочинає набір учасників до «Школи регіональних посередників»

Проект реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу та Урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Участь можуть узяти громадяни України з Донецької та Луганської областей – медіатори, фасилітатори, посередники у вирішенні конфліктів, а також представники профільних громадських організацій, які вже мають відповідні сертифікати про навчання та навички посередництва.

Під час навчання учасники дізнаються, як врегульовувати конфлікти та ефективно застосовувати методи медіації та діалогу у їх вирішенні.

Очікувана кількість учасників – 20 осіб.

У повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання Центру соціально-психологічної реабілітації дітей

У червні з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання зазначеного центру соціально-психологічної реабілітації дітей в сумі 239,3 тис. гривень.

Це становить 100,0 % до встановлених призначень на поточний місяць.

Нагадаємо, що в Луганській області на підконтрольній українській владі території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, розташований у Лисичанську.