Архів новин

04 июля 2019

Актуальний коментар. На Луганщині подовжено мовлення 25 теле- та радіоканалів

Обласна влада була занепокоєна питанням щодо можливого  відключення українських телеканалів та радіостанцій на території Луганщини. Тому неодноразово зверталася з проханням подовжити їх роботу.

«І нарешті нас почули! – повідомляє директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко. – Саме зараз відбулось засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому прийнято рішення подовжити дію тимчасових дозволів на мовлення в зоні ООС цілої низки українських радіостанцій телеканалів».

Рекомендована будівельна норма щодо влаштування інтернету в усіх готельних номерах почне діяти у жовтні

В Україні нарешті унормовано та рекомендовано передбачати доступ до інтернету у кожному готельному номері при їх проектуванні. Відповідна норма міститься у нових змінах у ДБН «Готелі».

Зміни опубліковані в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №6/2019 та офіційно набирають чинності з 1 жовтня цього року.

Чотири категорії вступників можуть отримати додаткові бали

Цього року чотири категорії вступників можуть отримати додаткові бали до свого конкурсного бала, але для їх нарахування є певні умови, які обов’язково треба врахувати під час подання заяв до вишів.

Так, по 200 балів з двох предметів на вибір можуть зарахувати:

- членам збірних України, які брали участь у міжнародних олімпіадах відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України;
- учасникам збірних України, що брали участь у Паралімпійських, Дефлімпійських чи Олімпійських іграх.

Додатково 10 балів до конкурсного бала можуть отримати:

Пенсіонерам Луганщини перерахували пенсії з 1 липня

Органами Пенсійного фонду України Луганської області автоматизованим способом з 1 липня 2019 року проведено перерахунок пенсій відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», яким з 1 липня 2019 року встановлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1936 гривень та прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, 1564 гривні.

Основні правила поведінки під час грози

Щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості, не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

Місцеві бюджети Луганщини у повному обсязі до запланованих призначень на І півріччя отримали окремі трансферти з державного бюджету

У повному обсязі до запланованих призначень на І півріччя 2019 року місцеві бюджети Луганської області отримали наступні трансферти з державного бюджету:

- додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 233.826,0 тис. гривень;

- субвенцію на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, – 8.029,5 тис. гривень;

- субвенцію на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів – 133,0 тис. гривень;

Піротехніками на Луганщині виявлено 31 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 3 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,11 га території у Станично-Луганському, Попаснянському районах та у Сєвєродонецьку.

Загалом вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів. А саме: вісім артилерійських снарядів, 22 ручних гранати та одну одиницю інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Відзначені найкращі роботи щорічного обласного конкурсу «Мій рідний край – Луганщина»

На базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбулося підбиття підсумків щорічного обласного конкурсу творчих робіт «Мій рідний край – Луганщина» серед дітей та молоді Луганщина.

До складу журі увійшли фахівці в галузі туризму та декоративно-прикладного мистецтва.

На конкурс надійшло 70 творчих робіт у номінації «У вінку духовної краси» (вироби народної творчості) та 16 робіт у номінації «Тут все моє і звідси родом я» (відео-екскурсій).

Презентовано результати моніторингу виконання Регіонального плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека» на Луганщині

Звіт результатів моніторингу щодо впровадження Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Луганській області був представлений у Сєвєродонецьку.

Моніторинг проводився членами коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» у рамках проекту «Рівність заради безпеки».

Членами коаліції обрано для моніторингу пункт щодо наявності відповідальних осіб за виконання плану у структурі облдержадміністрації, місцевих органів влади та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

До уваги виборців! Змінити місце голосування можна до 15 липня

Центральна виборча комісія звертає увагу виборців, що у разі їхньої відсутності у день голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року за місцем свого проживання, вони можуть реалізувати право голосу, тимчасово змінивши місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього виборцям необхідно звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем їхнього перебування в день виборів чи місцезнаходженням обраної виборчої дільниці або за їхньою виборчою адресою.