Архів новин

08 июля 2019

Проблеми підприємств вугільної галузі області мають розглянути в Уряді

Найближчим часом на засідання Кабінету Міністрів України окремим питанням будуть винесені проблеми Луганщини.

Серед таких питань й стале енергозабезпечення підприємств вугільної галузі області.

Тож, сьогодні, 8 липня, під час відповідної наради заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко обговорив актуальність та стан вирішення кожної з проблем із керівниками ПАТ «Лисичанськвугілля», ДП «Первомайськвугілля» та Луганської філії ДП «Регіональні електричні мережі».

Перш за все, це проблеми з електропостачанням, підтопленням шахт та реалізацією вугілля.

У Новотошківському Попаснянського району завершують роботи з повної заміни водогонів

Необхідність заміни труб викликана тим, що їм вже по 60 років. Ремонту ці труби вже не підлягають, а пориви на водогонах негативно впливають на якість води та водопостачання.

Реалізувати проект вдалось за рахунок субвенції з обласного та районного бюджетів, з яких на виконання робіт виділили по два мільйона гривень.

Замінюють всі старі металеві труби на нові пластикові. Їх прокладають поряд зі старою системою водопостачання, до нової системи підключають будинки, заклади та установи.

Єдиний Всеукраїнський дистанційний екзамен для фахівців інклюзивного ресурсного центру

На базі Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся Всеукраїнський дистанційний екзамен для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Луганської області.

Екзамен став підсумком навчання з використання сучасних методик комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Протягом травня-червня поточного року фахівці ІРЦ опановували нові знання й одночасно застосовували їх у практичній діяльності. Всеукраїнський дистанційний екзамен надав змогу підтвердити здобуті знання. Результати стануть відомі наприкінці липня.

На Луганщині СБУ викрила очільників так званого «управління виконання покарань» терористичної «ЛНР»

На Луганщині Служба безпеки України заочно оголосила про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу України, двом очільникам закладів виконання покарань терористичної «ЛНР».

Співробітники СБУ встановили, що обіймаючи посади у силовому блоці окупаційної адміністрації РФ, керівники колоній №60 та №19 забезпечували примусове виконання незаконних вироків, винесених «судами» терористичної організації «ЛНР», застосування юридично нікчемних законодавчих та нормативних актів бойовиків.  

На чемпіонаті Європи спортсменка-підводниця області виборола два срібла та встановила новий рекорд України

У Греції відбувся чемпіонат Європи з плавання в ластах. До змагань долучились спортсмени з 19 країн. До складу національної збірної України увійшли вихованці Сєвєродонецької ДЮСШ водних видів спорту «Садко».

Так, представниця нашої області, майстер спорту України міжнародного класу Валентина Рєзнік виборола срібну нагороду в жіночій естафеті 4х200 м плавання в ластах. Також вона здобула срібну медаль в жіночій естафеті 4х100 м плавання в ластах і встановила новий рекорд України – 2.38.78.

Актуальний коментар. 9 липня Віталій Комарницький зустрінеться з представниками ЗМІ

Учора, 7 липня, Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки Луганщиною вручив посвідчення голови Луганської облдержадміністрації Віталію Комарницькому.

Але через щільний графік поспілкуватися із представниками засобів масової інформацією Президенту та очільнику області не вдалося.

У містах і громадах області: на Старобільщині будують спортмайданчик на стадіоні «Колос»

Наразі ведуться роботи з укладання зеленого полотна.

Його придбано за рахунок районного бюджету у сумі 168 300 гривень.

Раніше була проведена робота з завезення піску, граншлаку та укладання суміші.

У зв’язку з тим, що на поточний рік фінансування в районному бюджеті на завершення майданчиків є в недостатній кількості, під час засідання районної Координаційної ради з питань розвитку фізичної культури та спорту запропоновано звернутися до спонсорів, спортсменів, не байдужих жителів Старобільщини з проханням допомогти у завершення будівництва.

 

На Луганщині презентували результати дослідження ринку та професійної освіти, проведенні ПРООН

У Сєвєродонецьку експерти Програми ООН із відновлення та розбудови миру представили результати дослідження ринку праці та професійно-технічної освіти Луганської області.

У рамках проекту проведено опитування більше 230 роботодавців області (як керівників великих ринкоутворюючих підприємств, так і представників малого та середнього бізнесу) щодо затребуваних професій та якості професійного навчання.