Архів новин

09 июля 2019

Сьогодні відбулася перша прес-конференція нового голови облдержадміністрації Віталія Комарницького

Сьогодні, 9 липня, у Сєвєродонецьку відбулася прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького.

Команда Луганського обласного товариства «Колос» здобула третє місце на відкритих змаганнях «Схід, центр, Захід разом!»

Відкриті спортивні змагання відбулись у Святогірську.

Участь у спортивному заході взяли команди з Луганської, Донецької, Полтавської, Дніпровської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Нашу область представляла команда Луганського обласного товариства «Колос», до складу якої увійшли спортсмени Старобільського, Кремінського, Новоайдарського і Новопсковського районів.

Змагання відбувалися за програмою з видів спорту: шахи, шашки, теніс настільний, армспорт, гирьовий спорт та волейболу.

Мінрегіон розробив законопроект, який запроваджує механізм завершення будівництва проблемних забудов в Україні

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з ДП «НДПІ містобудування» розробило законопроект «Про захист прав фізичних осіб-вкладників у будівництво багатоквартирних житлових будинків».

Цей законопроект спрямований на забезпечення завершення будівництва багатоквартирних житлових будинків, що споруджуються із залученням коштів фізичних осіб-вкладників і які не прийняті в експлуатацію у визначений договором про залучення коштів у об’єкт будівництва строк.

У Святогірську відбулось навчання з реалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325

Вступний дводенний навчальний тренінг з питань ефективного впровадження Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року організований структурою ООН Жінки в Україні в рамках реалізації проекту «Побудова демократичного, мирного та ґендерно-рівноправного суспільства в Україні».

Протягом тренінгу розглянуті питання ролі Уряду країни, місцевої влади та громадянського суспільства у впровадженні резолюцій порядку денного «Жінки Мир. Безпека», досягнення та виклики, пов’язані з їх впровадженням.

Тепер українців інформуватимуть про харчові продукти по-європейськи

6 серпня 2019 року відбудеться введення в дію Закону України «Про інформацію щодо харчових продуктів» (далі – закон), який був прийнятий Верховною Радою України 6 грудня 2018 року.

Цей законодавчий акт було розроблено за участю їх фахівців та експертів Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Його метою є забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

На Луганщині для молоді з інвалідністю організовуються різноманітні розважальні та творчі заходи

Про те як проходить дозвілля молоді з інвалідністю у літній період розповіла директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Вона зазначила, що в рамках реалізації в області програми з надання індивідуальної допомоги для молоді з важкими ураженнями здоров’я Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді проводиться низка заходів.

Особливо продуктивним та насиченим був червень і є липень цього року.

Піротехніками в області вилучено 26 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,46 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом вилучено 26 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів та 16 мінометних мін.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Указ президента України №511/2019 Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів

З метою збереження лісів та забезпечення раціонального використання лісових ресурсів, протидії незаконним рубкам і нелегальному обігу деревини постановляю:

1. Кабінету Міністрів України:

1) підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект, в якому передбачити:

запровадження порядку реалізації деревини на конкурсних засадах;

До уваги виборців! Змінити місце голосування можна до 15 липня

Центральна виборча комісія звертає увагу виборців, що у разі їхньої відсутності у день голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року за місцем свого проживання, вони можуть реалізувати право голосу, тимчасово змінивши місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього виборцям необхідно звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем їхнього перебування в день виборів чи місцезнаходженням обраної виборчої дільниці або за їхньою виборчою адресою.

Україна готова розпочати відновлення мосту біля Станиці Луганської, – Володимир Зеленський

Україна готова розпочати відновлення мосту біля Станиці Луганської найближчим часом. Про це під час брифінгу за підсумками 21-го саміту Україна – Європейський Союз 8 липня заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Є гроші у бюджеті, є пропозиції наших західних партнерів. Але для цього треба, щоб інша сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали, що їм потрібно 8-10 днів. Ми готові це зробити за 2-3 доби, але це має бути паралельний процес. Про це домовилися сторони. Моя пропозиція після того, що я там побачив, – ми довго не чекатимемо», – зауважив Президент.