Архів новин

11 июля 2019

У містах та громадах області: у Попасній реконструюють вуличне освітлення

На проведення реконструкції освітлення з обласного бюджету виділено півтора мільйона гривень.

Роботи відбудуться по вулиці Миру від районного Будинку культури до вулиці Ковальська.

Планується встановити 69 нових опор та освітлювальних приладів.

Нові ліхтарі є світлодіодними, що значно знижує витрати електроенергії. Кожна опора має по два освітлювальних прилади, які висвітлюють проїжджу частину і тротуар одночасно.

Всі старі освітлювальні прибори та їх каркаси демонтують.

Зазначені роботи триватимуть протягом місяця.

10 кроків Віталія Комарницького

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький визначився з пріоритетними напрямами своєї діяльності.

Відбулось засідання конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Сьогодні, 11 липня, відбулось засідання конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Під час заходу  розглянуто питання перерозподілу коштів обласного бюджету між іншими учасниками, які не були визнані переможцями конкурсу.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 07.06.2019 № 492 затверджено перелік переможців Конкурсу, який включає 61 проект на загальну суму 13 633 848 гривень.

У містах і громадах області: у Троїцькому розпочався ремонт дорожнього покриття

Троїцька селищна рада виділила 700 тисяч гривень.

На ці кошти заплановано провести поточний середній ремонт дорожнього покриття на проспекті Перемоги, кварталу Молодіжному, вулицях Паркова, Будівельників, Лихачова та Виноградова.

Наразі роботи ведуться по проспекту Перемоги.

Проведено засідання оновленого складу Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при облдержадміністрації

Відбулося засідання оновленого складу Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при облдержадміністрації.

Відомі терміни проведення ЗНО-2020

Затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року.

Реєстрація осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 3 лютого до 24 березня 2020 року.

Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 17 березня 2020 року.

До 30 квітня 2020 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Основні правила поведінки під час грози

Щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості, не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

На Луганщині відбувся тижневий фестиваль «Я українець! Це гордість для мене!»

Захід, який проходив у смт Троїцьке, зібрав чимало дітей різних вікових категорій, молодь та представників старшого покоління.

Розпочався Фестиваль з проведення ігротеки народних рухливих ігор «Національні ігри наших предків», в яких взяли участь вихованці дитячого садочка «Барвінок». Малеча із задоволенням розплутувала казкові вузлики з назвами українських народних ігор, знайомилась з правилами та грала в них.

Важливо! Луганська область – друга за кількістю радіочастот, отриманих упродовж п’яти років

Упродовж 2014-2019 років найбільшу кількість радіочастот видано мовникам у Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

За останні п’ять років у Донецькій області з’явилося додаткових 51 частота, в Луганській – 45, у Херсонській – 31.

Значне збільшення мовників відбулося завдяки координації зусиль задля відновлення мовлення українських телерадіоорганізацій. Ще 2014 року Національна рада запровадила надання ліцензіатам дозволів на тимчасове мовлення на території проведення антитерористичної операції.

В Україні запрацювала нова електронна послуга, що дозволяє зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю он-лайн

В Україні запрацювала нова електронна послуга, що дозволяє зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю он-лайн, що діє на підставі модельного статуту. Новація доступна на порталі «Онлайн-будинку юстиції» та Урядовому порталі в розділі «Електронні послуги».