Архів новин

16 июля 2019

Обговорено комунікаційний план для просування виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на Луганщині

У Сєвєродонецьку відбулась зустріч із розробки комунікаційного плану коаліції для просування виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Луганській області. 

Участь у заході взяли члени коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», зокрема, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, патрульної поліції, ГУНП в Луганській області, громадських організацій Сватівського та Старобільського районів, Біловодської об’єднаної територіальної громади, міста Сєвєродонецьк.

41 проект будівництва та реконструкції шкіл і дитсадків області буде профінансовано з ДФРР у 2019 році

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує реалізацію важливих проектів у регіонах в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Відтак вже схвалено фінансування 277 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл та дитячих садків, з них 41 проект Луганської області.

Загальна вартість на усі проекти – понад 2,5 млрд гривень.

Представники Біловодської громади стали переможцями І обласних спортивних змагань

У Біловодській ОТГ на стадіоні «Юність» відбулись І обласні спортивні змагання серед громадської організації «Луганська ТО «Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» серед команд сільських та селищних ОТГ. 

Участь у змаганнях взяли представники Біловодської, Білокуракинської, Чмирівської, Новопсковської, Широкинської, Микильської громади.

Спортсмени випробували свої сили у волейболі, міні-футболі, гирьовому спорті, тенісу настільному, шахах та шашках.

Цього року на Луганщині запрацює Програма з відновлення малих і середніх підприємств на Сході України, – брифінг

Орієнтовно це буде у вересні. Про це повідомив під час брифінгу для ЗМІ директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук сьогодні, 16 липня.

Співдоповідачем виступив заступник начальника філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» з мікро-, малого та середнього бізнесу Олександр Оверчук.

Основні правила поведінки під час грози

Щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості, не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

Сьогодні відзначається 29-та річниця прийняття Декларації про державний суверенітет України

У Сєвєродонецьку представники Луганської облдержадміністрації та громадськості взяли участь у заході з нагоди прийняття 16 липня 1990 року Декларації про державний суверенітет України.

Урочистості відбулися традиційно біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Було підкреслено, що цей історичний документ став підґрунтям для проголошення державного суверенітету України,  побудови правової держави,  створення демократичного суспільства. 

У містах і громадах області: для відділу державної міграційної служби Попаснянщини придбано нове приміщення

Воно розташоване за адресою: місто Попасна, вулиця Мічуріна, 1а.

Будівля для розміщення ДМС придбана і відремонтована завдяки коштам міського та районного бюджетів.

Зокрема, з районного бюджету на проведення ремонтних робіт зазначеного приміщення в період 2018 – 2019 років надано субвенцію у розмірі 1,5 мільйона гривень.

Нове приміщення відділу обладнане відповідно до сучасних вимог, на стендах розміщено необхідну інформацію для громадян тощо.

Питання соціально-економічного розвитку Станично-Луганського району вирішуються на державному рівні, – Віталій Комарницький

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький під час робочої поїздки до Києва взяв участь у нараді за результатами виїзного засідання Робочої групи Кабінету Міністрів України з питань соціально-економічного розвитку Станично-Луганського району.

Захід відбувся під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка та за участі екс-президента України Леоніда Кучми, а також представників центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Понад 101 мільйон склали надходження військового збору за перше півріччя

За січень-червень 2019 року надходження військового збору склали 101 млн 659 тис. гривень. Це на 15,6 млн гривень, або на 18,1 % більше показника за відповідний період 2018 року.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.