Архів новин

17 июля 2019

Очільник Луганщини привітав новообраних голів громад за результатами перших виборів 30 червня

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні зустрівся з сільськими, селищними головами об’єднаних територіальних громад.

Він привітав новообраних голів ОТГ і побажав їм копіткої роботи задля розвитку громад.

«Будемо разом працювати на благо рідної Луганщини. Упевнений, що ви виправдаєте довіру ваших земляків-виборців», – зазначив голова облдержадміністрації.

Віталій Комарницький закликав Сєвєродонецьку міськраду до плідної співпраці

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький відвідав Сєвєродонецьку міську раду. На зустріч з очільником області та представниками окремих структурних підрозділів облдержадміністрації зібралися перший заступник міського голови Олег Кузьминов, керуючий справами виконкому Сєвєродонецької міськради Юрій Журба, голова комісії з питань планування бюджету та фінансів Ігор Бутков, а також депутатський корпус міськради та члени виконкому.

У 106 аптеках області розпочато відпуск ліків за електронними рецептами

За перше півріччя 2019 року за програмою «Доступні ліки» лікувальними закладами області виписано 52 тисячі електронних рецептів.

За цей час на реалізацію програми використано 7,3 млн гривень.

До списку ліків, які можна отримати за програмою «Доступні ліки», включено 258 лікарських засобів, 64 з яких можна отримати безоплатно, інші – з незначною доплатою.

На Луганщині тривають жнива

Станом на 17 липня в області вже обмолочено 188,2 тис. га площ ранніх зернових (58 %), намолочено 650,5 тис. тонн, урожайність 34,6 ц/га.

У тому числі:

- озимої пшениці обмолочено 169,3 тис. га площ (63 %), намолочено 602,3 тис. тонн, урожайність 35,6 ц/га;

- ярого ячменю обмолочено 9,4 тис. га (26 %), намолочено 23,1 тис. тонн, урожайність 24,6 ц/га;

- озимого ячменю обмолочено 5,5 тис. га (63 %), намолочено 18,4 тис. тонн, урожайність 33,7 ц/га;

- зернобобових обмолочено 3,9тис. га (69 %), намолочено 6,2 тис. тонн, урожайність 16,0 ц/га.

За перше півріччя Луганською обласною службою зайнятості працевлаштовано 10,6 тисяч осіб

Це на 8,7 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За січень-червень поточного року до центрів зайнятості надійшла інформація про наявні вакансії від 2384 роботодавців, що на 228 більше, ніж за цей час 2018 року. Для 91,4 % роботодавців були підібрані претенденти та укомплектовані відповідні вакансії. Кількість запропонованих вакансій збільшилась майже на 800.

Молоко в Україні вироблятиметься за новими вимогами

Україні запрацювали нові вимоги до безпечності та якості молока та молочних продуктів, які стимулюватимуть підвищення обсягу виробництва молока. Відповідний наказ Мінагрополітики від 12.03.2019 №118 «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів» набрав чинності 15.07.2019 року (наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції України 07.06.2019 за №593/33564).

Запрошуються дизайнери, майстри та музиканти народної української творчості до фестивалю-показу «Аристократична Україна»

27 липня в м. Радомишль Житомирської області на території історико-культурного комплексу Замок-музей «Радомисль» відбудеться Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізованого одягу «Аристократична Україна».

Мета – розвиток культурної і народної дипломатії між етносами, національними меншинами, що вважають своєю Батьківщиною Україну та представниками народів, які мешкають на території України, зміцнення міжнародного іміджу України в світі.

У містах і громадах області: на Міловщині відкрили підрозділ місцевої добровільної пожежної команди

На базі Микільської сільської ради відкрито підрозділ місцевої добровільної пожежної команди.

До штату підрозділу увійшли 4 добровольця, які цілодобово будуть забезпечувати пожежну та техногенну безпеку на території Микільської сілради. Усі вони пройшли відповідні фахові навчання.

Головним управлінням ДСНС України у Луганській області для створення Микільської місцевої добровільної пожежної команди був виділений пожежний автомобіль.

Також придбане необхідне знаряддя, оснащення та спецодяг, відремонтована будівля пожежного депо.