Архів новин

19 июля 2019

Увага! Дотримуйтесь правила поведінки на воді

З метою попередження нещасних випадків на воді, облдержадміністрація закликає дотримуватися основних заходів безпеки та порад, які дозволять уникнути трагедії.

Так, відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях.

Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби та купатися у спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10м/сек, температурі води – не нижче +18° С, повітря – не нижче +24° С.

У команді Президента запропонували розширити програму субсидій

Представник Президента у Кабінеті Міністрів Андрій Герус повідомив, що днями уряд затвердив постанову, якою запровадив спеціальне мито на імпорт із Російської Федерації дизельного пального (трубопровідним транспортом) та скрапленого газу. За його оцінками, завдяки цьому держбюджет отримає близько 2 млрд грн на рік. Ці кошти необхідно спрямувати на субсидії.

Юні жителі Луганщини узяли участь на Всеукраїнському етапі військово-патріотична гра «Сокіл»

На території Дитячого центру соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в м. Новомосковськ Дніпропетровської області відбулась Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

З 3 по 14 липня у таборі «Самарська Січ» молоді козаки віком 15-17 років були учасниками цікавої та різноманітної програми.

Відбулися екскурсії на острів Хортиця, до історичного музею ім. Д.І. Яворницького та музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО».

Вступ 2019: МОН оприлюднило рейтинги вступників за широким конкурсом

На сайті МОН опубліковано рейтинг вступників, які беруть участь у широкому конкурсі (на бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного й ветеринарного спрямування, магістра «Права» та «Міжнародного права»).

Переглянути його можна в розділі «Вступна кампанія 2019» - «Широкий конкурс 2019». 

Зокрема, розміщено дані про те, скільки в кожному з вишів подано заяв на широкий конкурс, та списки вступників за кожною спеціальністю.

Таким чином кожен вступник може відстежити своє місце в загальнодержавному рейтингу за обраними спеціальностями.

Сватівська центральна районна бібліотека як майданчик для відкритого інтерактивного спілкування

Сватівська центральна районна бібліотека імені Т.А. Полякова стала переможцем проекту з підвищення обізнаності про ґендерно-обумовлене насильство серед жінок та чоловіків у постраждалих від конфлікту районах Луганської, Донецької та Запорізької областей.

Він реалізується чотирма агентствами ООН: Програмою розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

До 5-ї річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ від незаконних озброєних формувань. Дякуємо вам, українські воїни!

При обороні країни важливу роль відіграли гени волелюбного українського народу, – ветеран батальйону «Луганськ-1» Артем Коваленко

До подій 2014 року він був підприємцем та у важкий час став на захист рідного міста Лисичанськ. Із початку 2015-го протягом двох років відстоював суверенітет і територіальну цілісність України на лінії розмежування.

Наразі колишній боєць батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» Артем Коваленко є держслужбовцем та громадським активістом.