Архів новин

23 июля 2019

На Луганщину завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького його радник Катерина Безгинська зустрілася з Надзвичайним та Повноважний Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдяртом.

У заході також взяв участь Радник Посольства Угорщини в Україні Лайош Сабо.

Майже усі організатори, які займалися формуванням громад, перемогли у перших виборах ОТГ 30 червня, – брифінг

Про це сьогодні, 23 липня, під час брифінгу для ЗМІ повідомив директор Луганського центру розвитку місцевого самоврядування Ігор Агібалов.

Зокрема, він зазначив, що на перших виборах у восьми об’єднаних територіальних громадах області перемогли практично ті люди, які займалися формуванням самих громад.

«Наразі у громадах відбуваються перші сесії, формуються виконавчі комітети, а в серпні заплановано розробити стратегічний план розвитку та сформувати бюджет», – повідомив Ігор Агібалов.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 23 липня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 1 152 275,24 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 24 липня;

- установи банків з 4 по 22 липня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.

Платники області перерахували понад півтора мільярда податку на доходи фізичних осіб

За січень-червень 2019 року до зведеного бюджету України надійшло 1 млрд 503 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Це на 17,5 %, або на 224 млн гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Тоді надходження складали майже 1 млрд 279 млн гривень.

За перше півріччя місцеві бюджети отримали 1 млрд 121 млн гривень ПДФО, до державного бюджету перераховано майже 383 млн гривень.

Надходження ПДФО за рахунок добровільної сплати до місцевих бюджетів склали 1 млрд 77 тис. гривень, або 96,1 % від загальних надходжень.

Делегація Латвійської Республіки завітала на Попаснянщину

У рамках міжнародної угоди про співпрацю між Попаснянським районом та Огрським крайовим самоврядуванням Латвійської Республіки на Попаснянщину завітали представники Огрського краю.

У Попасній латвійську делегацію радо зустріли представники райдержадміністрації. Під час зустрічі вони обговорили план робочого візиту.

Так, гості оглянули заклади освіти та культури: Гірську багатопрофільну гімназію, Попаснянський районний краєзнавчий музей, центральну бібліотеку, інклюзивно-ресурсний центр.

До 5-ї річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ від незаконних збройних формувань. Дякуємо вам, українські воїни!

П′ять років на передовій

 

Олег Жаріков родом із Запоріжжя, все життя прожив там. До війни займався ремонтами, працював на себе, жив звичайним мирним життям.

Коли почався Євромайдан, дуже хотів поїхати, проте не склалося – стримував побут, робота. Його погляди поділяла дружина: разом обговорювали буремні події, коментували новини, обурювалися несправедливості й раділи найменшому поступу Революції Гідності.

Віталій Комарницький підписав меморандум про співпрацю з ПРООН

У Краматорську відбулась зустріч голів Луганської та Донецької облдержадміністрацій – керівниками обласних військово-цивільних адміністрацій Віталієм Комарницьким та Павлом Кириленком з Постійною Представницею ПРООН в Україні Дафіною Ґерчеваю.

Під час зустрічі укладено двосторонній меморандум про взаєморозуміння між Луганською облдержадміністрацією та Програмою розвитку ООН. Його мета – забезпечення співробітництва та взаємодії у сферах, що становлять взаємний інтерес.

Відповідний меморандум підписаний й Донецькою облдержадміністрацією.