Архів новин

24 июля 2019

Віталій Комарницький провів перший особистий прийом громадян

Сьогодні на зустріч до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації приїхали жителі з Марківського, Кремінського районів та міст Лисичанськ і Рубіжне.

Під час особистого прийому, серед питань, з якими громадяни звернулися до очільника області, були проблеми, які стосувалися надання матеріальної допомоги, працевлаштування, розв’язання житлово-комунальних проблем тощо.

У Лисичанську відзначили 5-річчя визволення міста від незаконних збройних формувань

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь в урочистостях, присвячених п’ятій річниці визволення Лисичанська від незаконних збройних формувань.

Очільник області поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям – командиру військової частини 3011 Нацгвардії України полковнику (посмертно генерал-майору) Олександру Радієвському, полковнику Павлу Сницару і солдату Ігорю Коцяру.

Вісім нагород та третє загальнокомандне місце вибороли важкоатлети області на всеукраїнській першості

З 14 по 19 липня у Хмельницькій області (м. Городок) відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. 

На змаганнях була представлена і Луганщина. Так, за результатами наші спортсмени завоювали вісім нагород різного ґатунку, а у загальнокомандному заліку команда чоловіків посіла третє місце.

Так, серед дівчат у відповідних вагових категоріях нагороди завоювали:

Родини з Новопсковської та Білокуракінської громад долучились до тренінгу «Активна реабілітація. Роль батьків та опікунів»

У Вінниці відбувся Всеукраїнський навчальний семінар-тренінг для батьків та опікунів дітей/дорослих з важкими формами інвалідності «Активна реабілітація. Роль батьків та опікунів».

Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми Національної Асамблеї людей з інвалідністю України «Сприяння розвитку громадського руху жінок з інвалідністю та батьків, які виховують дітей з інвалідністю».

Участь у семінарі взяли активні батьки дітей з різними видами інвалідності з різних областей.

Про діяльність освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області

До освітніх центрів «Донбас – Україна» за консультацією звернулося 983 особи. 

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка:

про базову загальну середню освіту – 8 абітурієнтів;

про повну загальну середню освіту – 71 абітурієнт;

про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 15 абітурієнтів;

подали документи для вступу до закладів освіти із тимчасовою довідкою – 104 абітурієнта;

Основні правила поведінки під час грози

Щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості, не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

Луганщина дотримується вимог та принципів державної регуляторної політики

Державною регуляторною службою України проаналізовано виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади процедур підготовки, прийняття та відстеження результативності дії регуляторних актів за перше півріччя 2019 року.

Так, на Луганщині зберіглись позитивні тенденції дотримання органами виконавчої влади аспектів принципу передбачуваності регуляторної діяльності, вимог щодо обов’язковості погодження проектів актів з Державною регуляторною службою України, здійснення відстеження результативності дії  регуляторних актів.

Створено робочу групу з відновлення мосту у районі КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь у нараді з відновлення мосту у Станиці Луганській, яка відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

За результатами наради створено робочу групу для вирішення цього питання.