Архів новин

25 июля 2019

Ми живемо на Луганщині і зробимо максимум можливого для відбудови наших доріг, – Віталій Комарницький

Сьогодні, 25 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання колегії облдержадміністрації.

Під час заходу розглянуто результати аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах та вжиття заходів щодо усунення недоліків.

Наприкінці року пацієнти зможуть перевіряти оригінальність ліків через мобільний додаток

Кабінет Міністрів  України ухвалив постанову, яка дає старт масштабній боротьбі з підробленими ліками.

З 1 вересня 2019 року на упаковках препаратів почне з’являтися спеціальне маркування, за яким можна буде перевірити оригінальність препарату. Наприкінці року пацієнти зможуть перевіряти ліки за допомогою мобільного додатку.  

Постанова «Про запровадження пілотного проекту щодо маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів» з’явиться на сайті КМУ найближчим часом.

Представники бізнесу, жителі Донбасу запрошуються до участі у навчальній програмі з розвитку навичок підприємництва

З серпня по жовтень 2019 року Програмою ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, Урядів Польщі та Японії будуть проведені 40 бізнес-тренінгів з розвитку навичок підприємництва.

Мета – зміцнення потенціалу і підвищення підприємницької активності внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей.

Учасниками тренінгів можуть бути діючі та потенційні підприємці, місцеве населення та внутрішньо переміщені особи (ВПО).

У містах і громадах області: у Сватівському ЦНАПі започатковано ще одну адміністративну послугу

Відтепер у Центрі надання адміністративних послуг при Сватівській райдержадміністрації оформляють паспорта  громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та  паспорта громадянина України у форматі ID картки.

Це стало можливим завдяки  участі райдержадміністрації у проекті «Зміцнення громадської довіри» в рамках Програми UCBI II за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і сприяння органів місцевого самоврядування району.

Віталій Комарницький про події в Станиці Луганській: Це красномовно свідчить про те, хто прагне миру, а хто лише говорить про нього

Українська сторона наполягатиме на забезпеченні умов для ремонту моста у Станиці Луганській. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, коментуючи той факт, що незаконні збройні формування перешкоджають українським фахівцям провести обстеження зруйнованої конструкції.

Захист державної таємниці – пріоритетний напрям діяльності СБУ

Питання охорони державної таємниці завжди було та лишається однією із пріоритетних функцій Служби безпеки України. До перевірки стану захищеності стратегічно-важливих об`єктів та попередження розголошення секретної інформації, особливо в умовах гібридної агресії, прикута особлива увага української спецслужби. Адже легковажність та недбале виконання службових обов`язків посадовцями, які мають доступ цих відомостей, може створити серйозну загрозу національній безпеці.

Уряд направив додаткові кошти на медзаклади первинної медичної допомоги

Кабінет Міністрів України перерозподілив 1 млрд гривень на оплату послуг у медзакладах, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні Уряду 24 липня.

Уже понад 28 мільйонів українців обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра для своїх дітей. Через дуже високу динаміку укладання декларацій, виникла потреба у додатковому фінансуванні на гарантовану оплату послуг первинної медичної допомоги Національною службою здоров‘я.