Архів новин

26 июля 2019

Актуальний коментар. КПВВ «Станиця Луганська» продовжує працювати у штатному режимі, – Віталій Комарницький

На контрольно-пропускному пункті в’їзду-виїзду невідомі люди розповсюджуються недостовірну інформацію про те, що в найближчі дні буде закрито міст і як наслідок закриття КПВВ на невизначений термін.

Це викликало великий ажіотаж серед громадян, які перетинають КПВВ та створило величезні черги з обох сторін.

Піротехніками на Луганщині перевірено 2,1 га території області

Протягом минулої доби, 25 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,1 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент України зустрівся зі Спеціальним представником США та Постійним представником США при ЄС

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером та Постійним представником США при Європейському Союзі Гордоном Сондландом.

Глава держави подякував американській стороні за послідовну підтримку України та зусилля США, спрямовані на досягнення мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Володимир Зеленський обговорив із представниками адміністрації США поточну ситуацію в зоні проведення Операції об’єднаних сил, зокрема процес розведення сил і засобів навколо Станиці Луганської.

У Троїцькому районі запрацювала послуга патронату над дитиною

Сьогодні між патронатними вихователями та органом опіки та піклування Троїцької райдержадміністрації підписано договір з патронатними вихователями, які будуть надавати послуги патронату над дитиною на території Троїцької селищної ради та цього району.

Зазначимо, що йдеться про комплексну послугу, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім'ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

У містах і громадах області: в Попасній розпочали капітальний ремонт одразу декількох доріг

В Попасній реалізують проект з капітального ремонту пошкодженого асфальтобетонного покриття одразу по декільком вулицям.

Цей проект переміг на конкурсі Державного фонду регіонального розвитку. Зараз вже почались роботи.

Дороги будуть ремонтувати по вулицях Суворова, А.Черешні, Герцена, М. Грушевського, Заводська, Ніколенка, Базарна, Кузнечна, Соборна, провулку Лермонтова.

Вартість проекту – майже 32 мільйона гривень.

За допомогою спеціалізованої техніки знімають верхній шар старого пошкодженого асфальту одразу на декількох вулицях.

Обласна влада звернеться до Уряду для вирішення ситуації навколо Луганської ТЕС

25 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на тему «Про передумови виникнення енергетичного колапсу».

В області профінансовано виплати пенсій та субсидій липня

25 липня завершено фінансування пенсійних виплат та житлових субсидій відповідно до затверджених графіків.

У липні на виплату пенсій спрямовано 1,27 млрд гривень, житлових субсидій – 3,68 млн гривень.

Фінансування пенсій серпня та житлових субсидій липня 2019 року розпочнеться 1 серпня.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області

Єдиний день інформування населення за темою «До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми» відбувся у містах і районах області

З 30 липня 2014 року світова спільнота відмічає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.

Мета – підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Пацієнти з раком крові отримають ефективні безоплатні ліки

Міністерство охорони здоров’я України закупило важливий препарат для лікування онкогематологічних захворювань з діючою речовиною аспарагіназа за кошти державного бюджету.

Накази про розподіл опубліковані на офіційному сайті Міністерства: Наказ МОЗ України від 03.07.2019 № 1547 та Наказ МОЗ України від 09.07.2019 № 1585

Понад 4 тисячі флаконів препарату аспарагіназа німецького виробництва невдовзі будуть доступні в регіонах.

У містах і громадах області: в Кремінній відкрилась амбулаторія загальної практики

У лікарській амбулаторії загальної практики - сімейної медицини № 3  допомогу надаватимуть лікар, медична сестра, молодша медична сестра, а також є службовий автомобіль. 

Будівлю для закладу охорони здоров’я з подальшою реконструкцією було придбано за кошти районного бюджету.

Протягом 2018 – 2019 років на ці цілі було виділено близько 1,4 млн гривень. 

Амбулаторія дасть можливість забезпечити мешканців сільської місцевості Кремінського району доступною, якісною та ефективною медичною допомогою.