Архів новин

29 июля 2019

МОЗ України розпочинає кампанію з вакцинації від дифтерії та правця «Вакциновані - значить захищені»

Наразі в усіх областях України є безоплатні та якісні вакцини для щеплень і дітям, і дорослим. Їх понад 2 мільйони доз. Це більше ніж 100% від потреби.

Вакцини закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у провідних виробників світу. Якість підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Вакцинація  входить у перелік гарантованих послуг первинної медичної допомоги.

МОЗ України закликає сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів простежити, щоб пацієнти, які підписали з ними декларацію, мали необхідні щеплення.

Чотири нагороди привіз легкоатлет області з чемпіонату Європи

У місті Бохум, Німеччині відбувся чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху. 

У складі збірної команди України виступав спортсмен Луганської області Олександр Дмитриєнко (на фото - другий праворуч).

За результатами змагань, наш легкоатлет виборов: золоту медаль в естафеті на дистанції 4х100 м, срібну нагороду  в естафеті 4х400 м та бронзу в бігу на 200 м.

Нагадаємо, що ще одну бронзову нагороду європейської першості в бігу на дистанції 100 м Олександр завоював в перші змагальні дні.

Триває конкурс для об’єднаних громад, що прагнуть поліпшити систему надання соціальних послуг

Неурядова організація Stabilization Support Services за підтримки посольства Великої Британії в Україні оголосила конкурс для об’єднаних територіальних громад, зацікавлених в участі у загальнонаціональному проекті «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту».

Луганська ТЕС працює без перебоїв

«Сьогодні о 9:00 Луганську ТЕС перевели із споживання вугілля на газ. Все пройшло в штатному режимі, перебоїв не було. Споживачі різниці не відчули. Все знаходиться під контролем, причин для занепокоєння немає», – повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Нагадаємо, що 25 липня було проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на тему, де були обговорені передумови виникнення енергетичного колапсу в Луганській області.

Понад 100 проектів у сфері медицини та соцзахисту буде профінансовано з ДФРР у 2019 році, у тому числі й на Луганщині

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України схвалено фінансування 109 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів у сфері охорони здоров’я та соцзахисту на суму майже 1,3 млрд гривень.

Це будівництво, реконструкція, капремонт та закупівля необхідного обладнання в лікарні, клініки та поліклініки, перинатальні та рекреаційні центри, амбулаторії та інші медзаклади, а також ремонт і реконструкція дитячих будинків та інших об’єктів.

У Новопсковському районі проведено рейд «Сім`я»

Під час рейду перевірено три сім`ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. У цих родинах виховується дев’ять дітей.

З  батьками проведені профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, роз’яснено законодавство України про відповідальність батьків щодо виховання дітей та доцільного використання державної – соціальної допомоги.

Двоє батьків офіційно попереджені про неналежне виконання ними батьківських обов’язків відносно семи дітей.

Комісією складені відповідні акти щодо умов проживання дітей в цих сім’ях.

Віталій Комарницький: «Підтримка міжнародних партнерів дуже важлива для нас»

26 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький разом з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Сирським, спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером та Тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

Віталій Комарницький привітав аграріїв із зібраним 1 млн тонн зернових

26 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з керівниками сільгосппідприємств області.

Під час заходу очільник області привітав присутніх аграріїв із зібраним цьогоріч мільйоном тонн зернових культур: «Низькій уклін усім хто працює на наших родючих землях Луганщини! Протягом останніх років в області намолочується понад 1 млн 200 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Торік Луганщині вдалося зібрати один з рекордних врожаїв кукурудзи та соняшника».

У містах і громадах області: в управлінні соцзахисту населення Попасної з’явився «Мобільний офіс»

Управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації отримало мобільний кейс за підтримки  проекту «Демократичне врядування у Східній Україні».

Це нова послуга, яка надасть можливість покращити організацію роботи віддаленого робочого місця та безпосередньо надавати послуги населенню за місцем їх проживання.

«Мобільний офіс» був вручений працівникам УСЗН Попаснянської райдержадміністрації під час семінару «Провадження практики надання послуг управлінням соціального захисту населення за допомогою мобільного кейсу», який відбувся у Сєвєродонецьку.

Діти пільгових категорій із Білокуракинщини оздоровилися на Полтавщині

27 дітей пільгових категорій, учні шкіл Білокуракинського району, оздоровились в санаторно-оздоровчому таборі «Супутник» Полтавської області.

Шестиразове харчування, екологічна зона, творчі заходи, нові знайомства, спортивні секції, водойми – усе це очікувало дітей з Луганщини під час відпочинку.

Також вони висловили бажання ще раз повернутися до табору, а у майбутньому стати вожатими.