Архів новин

30 июля 2019

У Сєвєродонецьку відбулась арт-інсталяції «Невидимі»

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми сьогодні проведено інформаційну кампанію з використанням арт-інсталяції «Невидимі».

На проспекті Гвардійській у місті були розміщені фігури, чоловіків та жінок, що стали жертвами рабства за останні роки. На фігурах розміщені реальні історії осіб, які постраждали внаслідок злочину –  торгівлі людьми.

Арт-інсталяція покликана привернути увагу українців до проблем сучасного рабства.

Ініціаторами виступили Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Діти пільгових категорій Луганщини оздоровились та відпочили в Івано-Франківської області

Два тижні 68 дітей пільгових категорій з Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної та Попаснянського району перебували у дитячому лікувально-оздоровчому комплексі «Сокіл», що розташований у Галицькому районі Івано-Франківської області.

Значна частина дітей не виїздили ніколи за межі Луганської області. Тому, очікувано, вони отримали неймовірне враження та позитивні емоції.

Під час перебування у таборі на них чекала насичена та різноманітна програма. Кожна дитина мала змогу проявити свої таланти в танцях, вокалі, спорті чи театральному мистецтві.

В області вже намолочено 1 млн 23 тис. тонн ранніх зернових культур, – брифінг

Про хід збиральної кампанії в Луганській області на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 30 липня, розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона нагадала, що під урожай 2019 року посіяно 287,2 тис. га озимих культур. З них озимої пшениці – 270,2 тис. га, озимого ячменю – 8,9 тис. га, озимого жита – 1,7 тис. га.

На проведення весняно-польових робіть аграріями області витрачено 3,26 мільярда гривень.

На Луганщині СБУ викрила схему фінансування бойовиків так званої «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм фінансування бойовиків терористичної організації «ЛНР».

Представники української спецслужби встановили, що на тимчасово окупованій території Луганської області учасники незаконних збройних формувань зареєстрували «підприємство-двійник» на базі цілісного майнового комплексу заводу залізничного машинобудування. Виготовлену промислову продукцію зловмисники незаконно вивозили до РФ через тимчасово неконтрольовану ділянку державного кордону.

Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» продовжено до 4 жовтня

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводить у 2019 році конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування».

Термін прийому заявок продовжено до 4 жовтня 2019 року.

Оновлена інформація на офіційному вебсайті Мінрегіону за посиланням.

В один клік без черг та хабарів: Глава держави підписав указ щодо розвитку електронних послуг

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг», що спрямований на упорядкування та забезпечення прозорості роботи державних реєстрів, розвиток сучасних засобів електронної ідентифікації та запровадження пріоритетних для громадян і бізнесу електронних державних послуг.

Документ передбачає першочергове проведення повного аудиту роботи державних реєстрів.

Піротехніками на Луганщині перевірено 1,31 га місцевості

Протягом минулої доби, 29 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,31 га місцевості у Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено два артилерійських снаряди.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На громадських пляжах можуть з’явитися пандуси та обладнані зони купання для маломобільного населення

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою, зокрема, в частині облаштування громадських пляжів. Відтак зараз розглядається пропозиція обов’язково влаштовувати при їх проектуванні або реконструкції спеціально обладнані спуски у воду та зручні пандуси, окремі зони для безпечного купання та інші зручності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Облдержадміністрація інформує про правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

Прохання тимчасово не відвідувати ліси у період високої пожежної небезпеки. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.