Архів новин

31 июля 2019

В Україні запустили перший портал відкритих геоданих для громад

В Україні запустили перший портал відкритих геоданих для громад. Він містить понад 100 датасетів з 40 джерел та 13 порад щодо їх застосування.

На Луганщині для дітей та молоді відбувся традиційний військово-патріотичний вишкіл

У місті Кремінна на території туристичної бази «Зоря» відбувся військово-патріотичний вишкіл «Нащадки козацької слави». 

На таборування приїхали понад 40 учасників з різних міст та районів області. Не дивлячись на суто військову тематику, до вишкілу з радістю долучилось чимало дівчат.

У Сєвєродонецьку відбувся показ соціального фільму «Жінка в полоні»

Стрічку показали у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Фільм розповідає про європейку, яка довгі роки перебувала у сім’ї, де над неї морально та фізично знущалися. Історія Едіт приголомшує, що такий вид рабства й досі існує у розвинутих країнах.

Слід зазначити, що з початку року в Луганській області встановлено статуси 2 особи, які постраждали від торгівлі людьми.

Одна електронна заява замість 37 документів та нуль візитів до органів влади замість 11 – Президент України доручив запровадити проект «єМалятко» до 1 січня 2020 року

30 липня в Офісі Президента України відбулася нарада з питань реалізації унікальних для світової практики комплексних електронних послуг, пов’язаних із народженням дитини та оформленням відповідних документів. Участь у нараді взяли Глава держави, представники профільних центральних органів виконавчої влади та міжнародних донорських проектів.

Віталій Комарницький закликав активізувати роботу над створенням Луганської обласної лікарні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів робочу нараду щодо відновлення Луганської обласної лікарні.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники міської влади Сєвєродонецька, обласної лікарні та медичного університету.

Очільник області наголосив на тому, що відновлення медицини третього рівня має пріоритетне значення, тому було створено спеціальну робочу групу.

В Луганській області запроваджено послугу патронату над дитиною

За результатами навчання за програмою підготовки патронатних вихователів позитивні рекомендації для подальшого функціонування в Луганській області отримали 5 сімей патронатних вихователів та їх добровільних помічників. А саме, Білокуракинський – 2 сім’ї, Троїцький – 1, Станично-Луганський райони – 1 та Троїцька ОТГ – 1.

Членами міждисциплінарної команди розроблено індивідуальний план соціального захисту дитини для забезпечення прав і найкращих інтересів малолітньої дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

Триває реєстрація для участі у торговій місії до Швеції та Данії

Українські виробники органічних продуктів харчування, зернових, меду, кондвиробів та шоколаду, олії, фруктів та ягід і продуктів їх переробки, чаю, кави цьогоріч мають можливість відкрити ринок Скандинавських країн.

ЄБРР, у рамках ініціативи ЄС EU4Business, відкрито реєстрацію у торгову місію до Швеції та Данії, яка відбудеться в листопаді за підтримки Офісу з просування експорту України та Мінекономрозвитку.

Десять компаній, які буде обрано до бізнес-делегації шляхом конкурсного відбору, отримають:

Майже 30 мільйонів допомоги за державними програмами цьогоріч отримали сільгоспвиробники Луганщини

На брифінгу для ЗМІ також йшлося про перспективи розвитку галузі тваринництва в Луганській області.

Як повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна, наразі на Луганщині налічується 59 тис. голів великої рогатої худоби. З них – 25,3 тис. корів, 50,3 тис. голів свиней, 29,6 тис. голів овець та кіз, 1206,9 тис. голів птиці, 48 тис. од. бджолосімей.

В облдержадміністрації проведено семінар з організації та функціонування системи внутрішнього контролю

Про забезпечення організації та функціонування внутрішнього контролю в структурних підрозділах облдержадміністрації розповіла в. о. начальника управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації Ірина Вєдєрнікова.

Віталій Комарницький доручив підготувати технічне обґрунтування проекту будівництва залізничної колії

30 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. Було обговорено будівництво відрізку залізничної колії, яка сполучатиме гілки «Куп’янськ-Вузловий – Попасна» та «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова».