Архів новин

02 августа 2019

Результати діяльності структурних підрозділів, що відповідають за дороги, у вересні розглядатимуться колегією, – Віталій Комарницький

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні під час наради за участі представників дорожньо-будівельних організацій області.

Віталій Комарницький також нагадав, що за підсумками липневого засідання колегії облдержадміністрації, де розглянуто результати аудиту ефективності використання відповідної субвенції з державного бюджету, прийнято низку рішень.

«Армія-FM» почала мовлення у Лисичанську

Відтепер з 1 серпня жителі Лисичанську зможуть слухати українську військову радіостанцію «Армія-FM» на частоті 88,6 МГц.

У місті був встановлений передавач потужністю 0,5 кВт.

Це стало можливим завдяки сприянню Луганської філії Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення.

Очільник області зустрівся з керівником Регіонального офісу Агентства ООН у справах біженців

Сьогодні, 2 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільного адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з керівником Регіонального офісу в Слов’янську Агентства ООН у справах біженців Мулусеу Мамо. Обговорили загальну гуманітарну ситуацію на Луганщині.

Очільник області подякував представнику УВКБ ООН за співпрацю у сфері підтримки внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні.

Розглянуто проект структури економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік

Сьогодні відбулась нарада з питання погодження структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік.

Директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності  та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук зазначив, що на виконання Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України» і Бюджетного кодексу України, 17 квітня цього року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №335 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2003  №621».

Віталій Комарницький: Відновлення моста у Станиці Луганській має розпочатися якнайшвидше

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з керівником Сєвєродонецької філії Луганського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Мері Харріс.

Очільник області висловив готовність до подальшої співпраці та сподівання на підтримку в переговорному процесі щодо відновлення зруйнованого моста у Станиці Луганській. Було озвучено низку проблемних моментів, що заважають почати ремонт.

Графік особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату обласної державної адміністрації на 2019 рік

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 30.07.2019 № 611 внесено зміни до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 22.12.2018 № 1043 та затвердженого ним графіка.

з/п

Посада особи, яка проводить особистий прийом

Діти зі Старобільщини оздоровлюються й відпочивають на Луганщині та поза її межами

Загалом на оздоровчу кампанію 2019 року з районного бюджету витрачено 536 тисяч гривень. Кошти використані для організації роботи пришкільних таборів з денним перебуванням дітей, а також на придбання оздоровчих путівок для дітей пільгових категорій.

За кошти районного бюджету придбано 25 путівок до ПЗОВ «Джура». На першу відпочинкову зміну направлені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з інвалідністю.

Наразі ведеться робота з пошуку місць оздоровлення та відпочинку для дітей району за межами Луганської області.

У Сєвєродонецьку консультують з питань протидії ґендерно зумовленого та домашнього насильства

У рамках проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні», що впроваджується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру відбулася міжсекторальна консультація з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству та забезпечення безпеки жінок.

У тестовому режимі працює база небезпечних товарів UVAGA.GOV.UA

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запустило всеукраїнську базу небезпечної нехарчової  продукції «Увага». Тут можна перевірити, чи безпечна та чи інша продукція.

База включатиме різні товарні категорії: промислові вироби та обладнання, паливо, медичні вироби, мийні засоби, піротехнічні вироби тощо.

Крім того, на сайті всеукраїнської бази небезпечної нехарчової  продукції «Увага» можна дізнатися, як купувати товари он-лайн безпечно, що робити в разі придбання небезпечної продукції, куди звертатися в разі порушення прав покупця.

Юні велотуристи Луганщини подорожували Західною Україною

У липні група юних туристів Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства здійснила спортивний велосипедний похід другої категорії складності по Західній Україні.

Захід проводився у рамках участі у Всеукраїнських змаганнях зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді.

До складу групи увійшли спортсмени з Лисичанська, Сєвєродонецька, Кремінського та Попаснянського районів.

До освітніх центрів «Донбас – Україна» за консультацією звернулося 1132 особи

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації  до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка:

про базову загальну середню освіту – 8 абітурієнтів;

про повну загальну середню освіту – 78 абітурієнтів;

про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 23 абітурієнта;

подали документи для вступу до закладів освіти  із тимчасовою довідкою – 130 абітурієнта;