Архів новин

07 августа 2019

На Луганщині стартував концертний тур до Дня 28-ї річниці незалежності України

З 5 по 26 серпня з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України на території Луганської області за підтримки Командування Об'єднаних сил відбудеться концертний тур «Марш незалежності».

Мета музичного проекту – підняття національно-патріотичного духу жителів та захисників Луганщини.
Також планом проведення концертного туру передбачено кіно-покази українських патріотичних фільмів та надання гуманітарної допомоги населенню.

За минулу добу піротехніками на Луганщині вилучено 45 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 6 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,51 га місцевості у Попаснянському районі, смт Станиця Луганська та у м. Лисичанськ.
Загалом виявлено та вилучено 45 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: одну мінометну міну, 41 ручну гранату та три одиниці інженерних боєприпасів.

Віталій Комарницький підписав Меморандум про співробітництво з Дипломатичною академією України

Підписання документу відбудилося сьогодні, 7 серпня, у Сєвєродонецьку під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з делегацією Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України.

Терміново ініціюю зустріч лідерів країн Нормандського формату – Президент за результатами наради з військовим керівництвом

Президент Володимир Зеленський провів нараду з військовим керівництвом щодо ситуації на сході України. Під час наради йшлося, зокрема, про обстріл, який, попри оголошене «хлібне перемир’я», стався біля Павлополя 6 серпня. Загинуло четверо українських військових.

Глава держави доручив виділити родинам загиблих квартири.

На нараді військові доповіли про ситуацію в зоні бойових дій і на кордоні. Також було обговорено подальші кроки.

Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні вранці провів телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним.

Оголошення про проведення добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації в Луганській області від наукових установ, громадських об’єднань

У зв’язку із закінченням терміну прийому документів та відсутністю поданих кандидатур від наукових установ, громадських об’єднань до складу регіональної комісії з реабілітації в Луганській області Луганська обласна державна адміністрація оголошує про проведення добору.

Для участі у доборі кандидатур наукові установи, громадські об’єднання подають такі документи:

Он-лайн реєстрація громадської організації зі статусом юридичної особи стала можливою!

З червня 2019 року Міністерством юстиції України запроваджено нову послугу, яка дозволяє зареєструвати громадську організацію зі статусом юридичної особи онлайн. Ця послуга доступна на порталі електронних сервісів «Он-лайн будинок юстиції» за посиланням https://online.minjust.gov.ua.

До уваги представників ЗМІ. Відбудеться тренінг на ґендерну тематику

Представників засобів масової інформації Луганщини запрошують на тренінг, спрямований на глибше розуміння резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Учасники заходу поглиблять свої знання із зазначеної тематики та познайомляться з формами професійного її висвітлення.

У якості тренерів виступлять литовські партнери: представниця Центру ґендерної рівності Юрате Юшкайте та експертка Центру сприяння рівності Маргарита Янкаускайте.

Мешканці пошкодженого у липні будинку в Лисичанську висловили подяку Віталію Комарницькому

«Ми дякуємо Вам за своєчасний приїзд у ці важкі для нас, постраждалих, часи. За Вашими дорученнями одразу розпочалися будівельно-відновлювальні роботи», – йдеться у листі, який надійшов на адресу облдержадміністрації за підписом мешканців будинку № 15 по вул. Гора Попова у Лисичанську.

Нагадаємо, що 10 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький оглянув житловий будинок, який напередодні було частково пошкоджено.

Підприємці області запрошуються до участі в українсько-казахстанському бізнес-форумі «Україна-Казахстан, Центральна Азія»

Форум відбудеться 5 вересня 2019 року у місті Нур-Султан в пріоритетних для Казахстану напрямах: машинобудування, сільське господарство та продукти харчування, IT сфера.

Ключовою подією Форуму стануть зустрічі В2В українських та казахстанських компаній.

З 4 по 10 серпня КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме до 18:00

За інформацією української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, збройні формування РФ з 4 по 10 серпня проводять заходи з розмінування на тимчасово окупованій території біля зруйнованого автомобільного мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській. У зазначений період представники окупаційної адміністрації РФ пропуск через лінію розмежування будуть здійснювати до 18:00.

Командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення про зміну режиму роботи КПВВ «Станиця Луганська».

Переведення на бюджет вступників, які мають право на пільги, триватиме до 9 серпня

Цього року 12,9 % місць державного замовлення, що були розподілені за адресним розміщенням, не підтвердились вступниками. У першу чергу, ці місця використають для переведення на бюджет вступників, які мають пільги, передбачені законами.

Цього року вступити до вишу за співбесідою могли три категорії вступників, а за результатами вступних іспитів - вісім. У підсумку цією можливістю скористалися 2 тис. 213 осіб, з яких 57 вступили за співбесідою, 2 тис. 156, склавши вступні іспити.

Нині право на переведення мають: