Архів новин

08 августа 2019

Плани історичних місць та детальні плани територій Луганщини розглянуті архітектурно-містобудівною радою в облдержадміністрації

Засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті будівництва, енергозабезпечення, архітектури та містобудування облдержадміністрації відбулося сьогодні, 8 серпня.

Крім проектних рішень детальних планів територій в с. Деркулове та в смт Марківка Марківського району під час заходу розглянуті проекти історико-архітектурних опорних планів історичних місць Луганщини. А саме – міст Лисичанськ і Старобільськ та смт Новопсков.

Два золота та рекорд України – результат виступу наших пауерліфтерів на всеукраїнській першості

У місті Дніпро відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (УОРА). 

Усього у змаганнях взяли участь близько 80 спортсменів із 15 областей.

Луганську область на всеукраїнській першості представляли: майстер спорту України міжнародного класу Наталія Олійник, майстер спорту України Сергій Дворцов, Олексій Кислов (ІІ розряд) та Кирило Гряніков (ІІ розряд).

За результатами, наші спортсмени завоювали два золота. 

Власники земель у чотирьох населених пунктах Луганщини отримали сертифікати про розмінування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький з робочою поїздкою відвідав Станицю Луганську.

Очільник області взяв участь у передачі представникам органів місцевого самоврядування Станично-Луганського та Біловодського районів пакетів документів, що підтверджують очищення ділянок місцевості від мін і вибухонебезпечних предметів та дозволять використовувати землю за належністю.

На Луганщині зібрано рекордний врожай озимої пшениці

Аграрії Луганщини зібрали рекордний врожай озимої пшениці.

При врожайності 37,8 ц/га вал складає 1 млн 13,7 тис. тонн.

Слід зазначити, що такого врожаю на Луганщині не було протягом 29 років: у 1990 році при врожайності 35,9 ц/га вал склав 1 млн 107,5 тис. тонн, але цей показник було досягнуто разом із територіями, які наразі тимчасово окуповані.

Загалом на сьогодні обмолочено 322,7 тис. га площ ранніх зернових (99 %), намолочено 1 млн 148 тис. тонн, урожайність складає 35,6 ц/га.

Центрами зайнятості Луганщини впроваджено інтерактивну карту вакансій – «Google maps»

У Луганському обласному центрі зайнятості впровадили інтерактивну карту вакансій для кожного району. 
Актуальні вакансії у будь-якому місті та районі Луганщини можна переглянути на офіційній сторінці ЛОЦЗ та у фейсбук: https://bit.ly/2GWgfdL

Нова послуга дозволяє дистанційно за допомогою гаджетів чи комп’ютера отримати інформацію щодо вільних робочих місць, умов праці, вимог роботодавця та контактів рекрутерів центрів зайнятості.

За минулу добу вилучено 44 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 7 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,5 га місцевості у Попаснянському, Кремінському, Станично-Луганському районах та у смт Станиця Луганська.

Також у смт Станиця Луганська працює піротехнічний розрахунок Міжрегіонального центру швидкої допомоги ДСНС України м. Ромни.

Загалом виявлено, вилучено та знищено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: сім артилерійських снарядів та одну мінометну міну.

Місцеві бюджети Луганщини отримали у своє розпорядження понад 1,8 млрд гривень

Протягом січня-липня 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів спрямовано 1 млрд 826 млн гривень. 
Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 1 млрд 807 млн гривень податків та зборів.

У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року ці показники збільшились на 18,8 % або на 286,2 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Пишаємося: спортсмени-підводники області – на п’єдесталі світових змагань

В Єгипті відбувся чемпіонат світу з підводного спорту (плавання в ластах) серед юніорів.

У складі збірної України виступали спортсмени Луганської області Володимир Сущенко та Дмитро Серебряков.
За результатами Володимир Сущенко виборов дві бронзи в плаванні на 400 та 800 метрів в ластах.

У змішаній естафеті 4 по 2000 метрів плавання в ластах команда у складі Дмитра Серебрякова, Аксенії Тютюнник, Анастасії Ізюмової та Володимира Сущенка здобула срібну нагороду.

З 4 по 10 серпня КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме до 18:00

За інформацією української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, збройні формування РФ з 4 по 10 серпня проводять заходи з розмінування на тимчасово окупованій території біля зруйнованого автомобільного мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській. У зазначений період представники окупаційної адміністрації РФ пропуск через лінію розмежування будуть здійснювати до 18:00.

Командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення про зміну режиму роботи КПВВ «Станиця Луганська».