Архів новин

09 августа 2019

Віталій Комарницький обговорив напрями співпраці з представниками USAID

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з керівником офісу Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» в Луганській області Брайаном Мілаковскі та керівником напрямків «Енергетика» та «Відновлення інфраструктури» Олександром Стеценком.

Учасники обговорили можливості та напрями роботи Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» в 2019-2020 роках на Луганщині, а також варіанти співпраці Проекту з облдержадміністрацією.

Діти зі Сватівщини оздоровилися на Рівненщині

20 дітей зі Сватівського району впродовж двох тижнів відпочивали у дитячому оздоровчому таборі приватного закладу «Острозький  дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Країна мрій» на Рівненщині.

Крім того, юні сватівчани побували на екскурсії до маєтку князів Острозьких та вулицями Рівного.

Діти взяли активну участь у житті табору, здобули чимало нагород у спортивних і творчих конкурсах.

«Кожен з вас будує майбутнє нашої Луганщини», – Віталій Комарницький привітав з професійним святом будівельників

Сьогодні, 9 серпня, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулись урочистості з нагоди Дня будівельника.

Вітаючи присутніх, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації  Віталій Комарницький зазначив: «Вважаю, що саме від стабільної роботи наших підприємств, у тому числі будівельних, які зареєстровані та працюють тут, залежить підвищення соціально-економічного рівня громадян. Тож, докладатимемо усіх зусиль задля відродження області. Кожен з вас будує майбутнє нашої Луганщини».

Правила поведінки під час спеки

У спекотні дні слід бути особливо обережними, стежити за своїм здоров’ям і дотримуватися певних правил поведінки.

Спекотний мікроклімат має шкідливий вплив на організм людини, викликаючи погіршення самопочуття, зниження працездатності, загострення хронічних хвороб. Особливо це стосується людей похилого віку, людей з хронічними кардіологічними та серцево-судинними захворюваннями, з надмірною вагою, тих, хто працює на відкритих місцевостях, у виробничих і громадських приміщеннях без кондиціонування.

Луганська митниця ДФС перерахувала до держбюджету 529 мільйонів

За сім місяців поточного року до загального фонду Державного бюджету України митницею перераховано 519 млн гривень, до спеціального фонду – 10,3 млн гривень.

Значною мірою надходженням до Державного бюджету України сприяли показники зовнішньоекономічних операцій основних підприємств – імпортерів Луганської області.

А саме: ВП «Луганська теплова електрична станція» ТОВ «ДТЕК Східенерго», ПрАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат», ТОВ «НВП «Зоря», ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод», ТОВ «НВО «Сєвєродонецький склопластик».

У Білолуцьку триває будівництво дитячого будинку сімейного типу

Сьогодні у створеному дитячому будинку сімейного типу виховуються шість дітей, позбавлених батьківського піклування, та одна особа з їх числа.

Будівництво нового житла для дитячого будинку сімейного типу розпочато в 2018 році відповідно до Регіональної цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у Луганській області на 2017-2018 роки.

Понад 68 тисяч громадян Луганщини вже зареєстровані на новому онлайн-сервісі Пенсійного фонду

Зараз впроваджується технологія обслуговування громадян «в одне відвідування», коли заява на призначення або перерахунок пенсії з необхідними сканованими документами подається, не виходячи з дому, через особистий кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Послуга доступна авторизованим користувачам порталу за допомогою електронно-цифрового підпису. При цьому, відвідати орган Пенсійного фонду України необхідно лише один раз – перед виплатою призначеної (перерахованої) пенсії.

З 4 по 10 серпня КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме до 18:00

За інформацією української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, збройні формування РФ з 4 по 10 серпня проводять заходи з розмінування на тимчасово окупованій території біля зруйнованого автомобільного мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській. У зазначений період представники окупаційної адміністрації РФ пропуск через лінію розмежування будуть здійснювати до 18:00.

Командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення про зміну режиму роботи КПВВ «Станиця Луганська».