Архів новин

12 августа 2019

Віталій Комарницький зустрівся з представниками СММ ОБСЄ

Сьогодні, 12 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Мері Харріс та обговорив із нею безпекову ситуацію в регіоні.

Очільник Луганщини подякував міжнародним партнерам за співпрацю та заявив, що наявний рівень взаємодії допоміг у старті розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської.

З медалями європейської першості повернулись додому пауерліфтери області

Днями у Люксембурзі завершився чемпіонат Європи з класичного жиму лежачи. 

До складу національної збірної України увійшли представники Луганської області, які завоювали низку нагород європейського рівня.

Так, у категорії до 63 кг серед ветеранів, чемпіонкою стала Ганна Кадацька. Дівчина закінчила виступ із результатом 92,5 кг.

Крістіна Лєонєнко у своїй ваговій  категорії до 43 кг стала чемпіонкою Європи. Вона встановила світовий рекорд серед дівчат у жимі лежачі – 65,5 кг

Люди не повинні залишатися без водопостачання через борги підприємств, – Віталій Комарницький

Сьогодні, 12 серпня, в облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

«Нещодавно було знеструмлено декілька об’єктів водопостачання. Наразі ситуацію змінено, однак це тимчасове вирішення питання. Необхідні ефективні рішення. Люди не повинні залишатися без води через борги підприємств», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, відкриваючи засідання.

Відбулося відкриття оновленого залу обслуговування громадян в управлінні Пенсійного фонду України в Сєвєродонецьку

Сьогодні в управлінні Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку після ремонту запрацював оновлений зал обслуговування громадян.

У приміщенні створені комфортні умови відповідно до стандартів обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України.

Для зручності відвідувачів в залі обслуговування встановлено сучасні меблі, відокремлено прозорими модулями й обладнано робочу зону та зону очікування кондиціонером і кулером з питною водою.

Також  в  залі встановлено монітор для перегляду відеороликів з актуальних пенсійних питань.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 200 млн гривень єдиного податку

Така сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-липня 2019 року.

Так, 114,3 млн гривень сплачена фізичними особами-підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, а 63,9 млн гривень – сільськогосподарськими товаровиробниками.

У порівнянні з показниками аналогічного періоду 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 25,9 млн гривень, або на 15,3 %. 

Юридичні особи-платники єдиного податку ІІІ групи сплатили до місцевої скарбниці 17,3 млн гривень, що на 1,2 млн гривень, або на 7,7 % більше, ніж у січні-липні минулого року.

Діти Луганщини відпочиватимуть у Львівській області

На запрошення Львівської обласної державної адміністрації на відпочинок до Оздоровчо-лікувального комплексу «Ровесник» ДП «Львіввугілля», який розташований в с. Комарів Сокальського району Львівської області,  виїхали 35 дітей  Луганщини, у тому числі, четверо – пільгових категорій зі Сватівського району.

Протягом двох тижнів з дітьми працюватиме досвідчений педагогічний колектив, команда іноземних волонтерів запропонує багато захоплюючих справ, які зроблять їх відпочинок незабутнім.

Сєвєродонецьк – перше українське місто, яке впроваджує відразу три моделі енергосервісу

Сєвєродонецька міська рада уклала з інвесторами перші в області ЕСКО-договори для 10 навчальних закладів міста.

Завдяки тісній співпраці з Держенергоефективності та Проектом ПРООН з енергосервісу Сєвєродонецьк стане першим містом, яке буде впроваджувати відразу три моделі ЕСКО.

Так, у трьох закладах освіти міста (дитсадку №19, школах № 10 і №15) планується вперше реалізувати комплексну модель поглибленого ЕСКО-партнерства із елементами «ЕСКО+енергоменеджменту».

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Облдержадміністрація інформує про правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни, аби запобігти виникненню пожеж

Прохання тимчасово не відвідувати ліси у період високої пожежної небезпеки. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

На Луганщині триває профілактичний рейд «Сім’я»

З метою попередження бездоглядності та безпритульності дітей, подолання сімейного неблагополуччя,  захисту прав та інтересів дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, службою  у справах дітей Троїцької райдержадміністрації сумісно з працівниками Троїцького ВП ГУНП у Луганській області проведено профілактичний рейд «Сім’я і діти»,  «Діти вулиці» на території Привільської сільської ради.

Під час рейду за місцем проживання відвідано три сім’ї, в яких виховується 10 дітей.