Архів новин

13 августа 2019

Цьогоріч до обласного бюджету вже надійшло 2.479,1 млн гривень

За сім місяців 2019 року до обласного бюджету надійшло 2.479,1 млн гривень. З них до загального фонду – 2.173,6 млн гривень, спеціального – 305,5 млн гривень.

Обсяг доходів загального фонду без урахування міжбюджетних трансфертів склав 323,5 млн гривень, або 105,1 % до затверджених показників. Понадпланово отримано 15,7 млн гривень.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 13 серпня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 582 700,61 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 14 серпня;

- установи банків з 4 по 12 серпня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.

Про діяльність групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ» йшлося на брифінгу

Про це сьогодні, 13 серпня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів начальник групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ» полковник Олександр Ковальчук.

Серед основних завдань групи – комунікація органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, волонтерських, міжнародних організацій, а також координація їх роботи.

Правила поведінки під час спеки

У спекотні дні слід бути особливо обережними, стежити за своїм здоров’ям і дотримуватися певних правил поведінки.

Спекотний мікроклімат має шкідливий вплив на організм людини, викликаючи погіршення самопочуття, зниження працездатності, загострення хронічних хвороб. Особливо це стосується людей похилого віку, людей з хронічними кардіологічними та серцево-судинними захворюваннями, з надмірною вагою, тих, хто працює на відкритих місцевостях, у виробничих і громадських приміщеннях без кондиціонування.

Президент спростив процедуру набуття громадянства України для окремих категорій громадян РФ

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 594 щодо питання спрощення набуття громадянства України окремими категоріями осіб.

Документом звільняються від необхідності подання зобов’язання припинити іноземне громадянство особи, які є громадянами Російської Федерації і зазнають переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності та подають клопотання про набуття громадянства України.

На Луганщині СБУ викрила бойовика терористичної організації «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України викрили у Луганській області колишнього бойовика терористичної організації «ЛНР».

Контррозвідники встановили, що мешканець регіону у серпні 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань – так званої «Народної міліції ЛНР». Після проходження підготовки у навчальному центрі бойовиків у Луганську він був направлений на позиції терористів у районі траси Бахмутка. Там зловмисник брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Уже до освітніх центрів «Донбас – Україна» за консультацією звернулося 1537 осіб

Станом на 12 серпня поточного року направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка:

про базову загальну середню освіту – 6 абітурієнтів;

про повну загальну середню освіту – 81 абітурієнт;

про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 23 абітурієнта;

подали документи для вступу до закладів освіти із тимчасовою довідкою – 134 абітурієнта;

«Е-пенсія» - признач пенсію в «один дотик»

Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг Фонду.

Cервіс передбачає:

- подання документів для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді (заява та копії документів, завірені електронним підписом);

- після прийняття рішення про призначення пенсії повідомлення про необхідність звернення до сервісного центру за отриманням пенсійного посвідчення.

У містах і громадах області: до нового навчального року в Станично-Луганському районі ремонтують освітні заклади

Так, у Широківській загальноосвітній школі проведено капітальний ремонт спортзалу, каналізаційної системи їдальні та частковий ремонт даху спортивної зали.

У Сотенському навчально-виховному комплексі відремонтовано дах, ганок та коридор, замінена система каналізації, двері та вікна.

Капітально відремонтовані сходи на запасних виходах, частково замінені труби водопроводу у їдальні та опалення у Валуйській ЗОШ № 2.

Зроблені косметичні ремонти їдалень Валуйської № 2, Чугинської, Вільхівської, Нижньотеплівської шкіл та Верхньобогданівської філії.