Архів новин

14 августа 2019

На Луганщині шукають точки соціально-економічного росту

Сьогодні, 14 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА, присвячену обговоренню пропозицій до проекту «25 магнітів».

Цей проект був започаткований Офісом Президента України та покликаний залучити інвестиції в регіони, а також підвищити їх туристичну привабливість.

У суботу в Сватовому відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості «Слобожанський спас»

Запрошуємо гостей та жителів області завітати на ХІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас», де кожен охочий матиме змогу насолодитися святом таланту аматорського мистецтва.

У містах і громадах області: у Новопскові облаштовано міні-футбольний майданчик

Сьогодні, 14 серпня, відкрито сучасний міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям розміром 42х22 метри поряд з Новопсковським закладом загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів.

Спортивний майданчик облаштовано за рахунок коштів державної програми  «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» та співфінансування з бюджету Новопсковської селищної ради.

Це надасть можливість займатись улюбленим видом спорту учням цього навчального закладу, а також вихованцям Новопсковської дитячо-юнацької спортивної школи.

На Луганщині не очікується змін радіаційного фону внаслідок аварії в РФ

За інформацією Державної інспекції ядерного регулювання України, 8 серпня 2019 року в РФ, на військовому випробувальному полігоні, що розташований на узбережжі Двинської затоки Білого моря на відстані 40 км від міста Северодвинськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, який супроводжувався людськими жертвами та короткостроковим підвищенням радіаційного фону.

При цьому будь-яких змін радіаційного фону (гамма-випромінювання) в області не очікується.

Юні рятувальники Луганщини – серед кращих команд України за результатами збору-змагань «Школа безпеки»

На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбувся ХVІІ Всеукраїнський збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки».

У зборі взяли участь 22 команди з різних куточків України.

Луганщину представляли переможці обласних змагань юних рятувальників з Сєвєродонецька.

Під час урочистого відкриття відбулись показові виступи професійних рятувальників.

Вступну кампанію до профтехів продовжено до 1 жовтня

Заклади профосвіти, які матимуть недоукомплектовані групи для навчання за кошти регіонального або державного бюджету, можуть продовжити прийом заяв до 1 жовтня.

Відповідно до правил прийому зарахування до закладів профосвіти має завершуватися до початку навчального року, а саме до 1 вересня.

Однак у разі невиконання регіонального або державного замовлення закладам надається можливість провести додатковий набір вступників.

Йдеться про набір на окремі професії або спеціальності в межах ліцензованого обсягу закладу.

За минулу добу на Луганщині вилучено 35 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,83 га місцевості у смт Станиця Луганська та Попаснянському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів.

А саме: 9 артилерійських снарядів, 7 мінометних мін та 19 ручних гранат.

Як отримати дублікат документа про вищу освіту

Щоб отримати дублікат документа про вищу освіту та/або додатка до нього, треба подати письмову заву до вишу, який видав документ. Це можна зробити особисто або через уповноваженого представника.

Якщо заклад, де ви навчалися, реорганізували, то звернутися треба до його правонаступника. Йдеться про випадки приєднання, злиття чи ліквідації закладу вищої освіти.

На Новопсковщині розпочато тренінг з розвитку навичок підприємництва

У рамках Програми ООН із відновлення та побудови миру на базі Новопсковського районного центру зайнятості розпочато навчальну програму з розвитку навичок підприємництва на Сході України.

Мета програми – зміцнення потенціалу і підвищення підприємницької активності переселенців та місцевого населення району.

Участь у заході взяли 22 підприємця, які опанують програму з детальної розробки бізнес-плану на основі обраних ідей. Згодом  вони будуть захищати свої бізнес-проєкти та претендувати на отримання гранту.

У містах і громадах області: у Сватівському районі триває підготовка до нового навчального року

Зокрема, на ремонтні роботи комунальних дошкільних навчальних закладів «Теремок» та «Барвінок» з бюджету сільської ради виділено 280 тисяч гривень.

Навчально-виховному комплексі «Стельмахівська ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» проведено термомодернізацію за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з районним бюджетом.

Заклад має сучасний зовнішній вигляд. За кошти Стельмахівської сільської ради придбано ноутбук, районного бюджету – поповнено матеріально-технічну базу.