Архів новин

16 августа 2019

У Станиці Луганській відзначили 5-річчя визволення від незаконних збройних формувань

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь у заходах, присвячених 5-й річниці визволення смт Станиці Луганської від незаконних збройних формувань.

Очільник області подякував усім, хто звільняв українську землю та продовжує захищати нашу державу: військовослужбовцям Збройних сил України, правоохоронцям, добровольцям, волонтерам та українським патріотам, які не залишились осторонь.

Для української армії зібрали понад 119 млн гривень

За січень-липень 2019 року надходження військового збору склали 119 млн 252 тис. гривень.

Це на 16 млн гривень, або на 15,5 % більше показника за 7 місяців минулого року.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з  серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

У містах і громадах області: на Кремінщині реалізується вісім проектів за кошти ДФРР

Наразі за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку  у Кремінському районі реалізується сім проектів у сфері медицини і один – в  освіті.

Проектами передбачено закупівля обладнання, нове будівництво, реконструкція та капітальний ремонт існуючих приміщень.

Загалом кошти, передбачені на цей рік, складає 46,5 млн гривень, у тому числі, співфінансування з районного бюджету становить 4,7 млн гривень.

Під реалізацію проектів закуплено спеціалізоване медичне обладнання та ведуться будівельні роботи.

Піротехніками на Луганщині вилучено та знищено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,62 га територій в смт Станиця Луганська та Попаснянському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди й одну ручну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Від КПВВ у Станиці Луганській до мосту почав курсувати електромобіль, – Віталій Комарницький

Відсьогодні на ділянці довжиною 800 метрів між мостом через річку Сіверський Донець та КПВВ «Станиця Луганська» почав курсувати перший електрокар.

«Це ще один проект щодо поліпшення умов перетину громадянами «лінії розмежування», реалізований спільно з Польовим офісом Верховного комісара ООН у справах біженців ООН у місті Сєвєродонецьк», – зазначив голова облдержадміністрації Віталій Комарницький, перебуваючи у Станиці Луганській.

Перший пакет президентських ініціатив щодо реінтеграції Донбасу має бути напрацьований до 2020 року – Руслан Рябошапка

Робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи має напрацювати пріоритетні напрями розробки правових засад реінтеграції частини Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим, наголошує заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

Віталій Комарницький: обласна влада вимушена була втрутитися у ситуацію з водопостачанням у Рубіжному

Учора очільник Луганщини взяв участь у роботі позачергової сесії Рубіжанської міськради, а до цього провів зустрічі з міським головою та депутатським корпусом.

У підсумку прийнято рішення щодо виділення з міського бюджету понад 2,26 млн гривень на сплату заборгованості за електроенергію місцевим водоканалом.

Тож, 15 серпня ввечері жителям Рубіжного відновили водопостачання.

Віталій Комарницький зустрівся з представниками підприємств області, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що мета цієї зустрічі – встановлення ефективної взаємодії між органами державної влади та бізнесу у сфері зовнішньоекономічної діяльності, а саме, в частині здійснення імпорту товарів та сплати митних платежів, встановлених законами України на імпорт.

«Необхідно розуміти, які виникають проблеми при оформленні товарів на митницях, шляхи їх вирішення та, яка потрібна допомога від облдержадміністрації», – підкреслив він.

У повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання Центру соціально-психологічної реабілітації дітей

У серпні з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у сумі  239,3 тис. гривень.

Це становить 100 % до встановлених призначень на поточний місяць.

Нагадаємо, що в Луганській області на підконтрольній українській владі території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, розташований у Лисичанську.