Архів новин

19 августа 2019

Фонд енергоефективності компенсуватиме до 40-50 % витрат на заходи з енергоефективності в ОСББ

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків.

Вже з вересня ОСББ зможуть подаватись на участь у програмі «Енергодім», отримувати гранти і модернізувати свої будинки, зменшувати енергоспоживання.

Програма Фонду передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40 % вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50 % для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20 %.

Жителі Луганщини про незалежність. Сім’я Закірових

Історія сім’ї Закірових, Рената Мухлісовича та Вероніки Миколаївни, почалася у 2005 році у місті Стаханов (сьогодні Кадіївка). На той час у них підростали чотирнадцятирічна донька Юля та одинадцятирічний син Рустам. Одного разу подружжя познайомилося з дівчинкою Ірою з інтернату та прийняло рішення забрати її в сім’ю.

А в листопаді 2011 року створили прийомну сім’ю – взяли на виховання восьмирічного Костю та п’ятирічного Діму. У травні 2013 року – ще одну дівчинку тринадцяти років.   

Доступних ліків стало більше: набрав чинності новий Реєстр

Затверджено новий перелік препаратів програми «Доступні ліки». Упродовж наступних шести місяців українці з серцево-судинними захворюваннями, діабетом 2 типу та бронхіальною астмою зможуть отримати 78 препаратів абсолютно безоплатно, ще 176 – з невеликою доплатою.

До оновленого Реєстру лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» увійшли 254 препарати. Перелік безоплатних ліків збільшився майже на 20 % у порівнянні з попереднім Реєстром.

Найдорожчий препарат, що на 100 % відшкодовує держава, коштує 863,43 гривень.

На Луганщині діятиме всеукраїнський волонтерський табір «Будуємо Україну Разом»

Протягом вересня-жовтня у Луганській області відбуватимуться волонтерські табори «Будуємо Україну Разом», у яких візьмуть участь волонтери з усієї України.

Під час таборів буде надана допомога соціально незахищеним сім’ям з облаштування їхніх помешкань. Також волонтери розпочнуть ремонт нового молодіжного центру смт. Борівське «Твій вибір» та центру соціальної згуртованості та самоорганізації громади с. Боброве.

Так, табір буде проведено в м. Сєвєродонецьк (смт. Борівське) з 6 вересня по 16 вересня та в смт. Станиця Луганська з 27 вересня по 11 жовтня.

Жителі Луганщини про незалежність. Степан Шведюк

День незалежності для мене – це розуміння того, що ми вільно живемо в нашій країні та розмовляємо українською мовою. Цю свободу виборювали наші предки протягом багатьох століть.

Пам’ятаю 1990-й, за рік до прийняття Акта проголошення незалежності України мене обрали депутатом обласної ради. Так сталося, що я був одним із небагатьох депутатів за останні кілька десятків років, який виступав з трибуни українською мовою.

Діти з Луганщини побували в Литві

На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки пана Марюса Януконіса у серпні десять дітей із Луганщини разом із дітьми загиблих учасників АТО 30-ї окремої механізованої бригади з м. Новоград-Волинський побували в дитячому таборі учнівського самоврядування Юргежерий в Литовській Республіці.

Під час перебування в таборі діти ознайомилися з історією, культурою та шляхом розвитку цієї європейської країни.

За минулу добу піротехніками в області вилучено 28 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,3 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів.

А саме: 5 артилерійських снарядів та 23 ручні гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Пишаємось: спортсмени області вибороли майже 1000 медалей за півроку та завоювали за літо дві ліцензії на Олімпійські ігри 2020

За І півріччя поточного року представники Луганщини привезли зі світових, європейських та всеукраїнських змагань 976 медалей різного ґатунку.

А саме, 281 медаль з олімпійських видів спорту та 592 – з неолімпійських. Ще 103 нагороди – в арсеналі спортсменів з інвалідністю.

Як зазначив начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов, що кожен рекорд наших спортсменів прославляє Луганську область і Україну в цілому.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 21 серпня цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

У Старобільську вшанували пам’ять польських офіцерів, які загинули у 1939-1940 роках

У неділю, 18 серпня, до Старобільського району на чолі з консулом Генерального Консульства Республіки Польща у м. Харкові прибули 44 громадянина Республіки Польща – учасники традиційного ХІХ Міжнародного Катинського моторейду.

Гостей зустріли представники Луганської облдержадміністрації, Старобільської райдержадміністрації, райради, міськради та ГО «Старобільське районне товариство любителів польської мови та культури «Міст надії».

У серпні в повному обсязі отримали соціальні виплати сім’ї з дітьми

Місцеві бюджети Луганщини отримали у серпні 71.702,9 тис. гривень державної субвенції, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.