Архів новин

20 августа 2019

У Сєвєродонецьку відбувся перший етнофестиваль «Луганщина єднає»

У заході взяли участь бджолярі області, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, вихованці Кремінської спеціалізованої школи-інтернату, Попаснянського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Лелека», Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Асоціації громадських організацій осіб з інвалідністю Луганської області.

У вересні на Луганщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд», – брифінг

Про проведення Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «СвітОгляд» сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Сергій Дорофєєв.

Але перед тим він нагадав, що 79-й сезон наш театр розпочне у Сєвєродонецьку 6 вересня о 18:00. На глядачів очікує прем’єра за п’єсою Миколи Гоголя. Режисером вистави «Одруження» буде харків’янин Олександр Аркадін-Школьник.

Луганщині потрібен державний інформаційний протекціонізм

Проблемні аспекти будівництва телевізійної передаючої станції у Попаснянському районі та взаємодію зі штабом ООС в питаннях протидії інформаційній агресії обговорили на засіданні робочої групи з питань збільшення україномовного контенту при Луганській облдержадміністрації. 

Очільник області Віталій Комарницький критично оцінив стан справ в інформаційній сфері. Зокрема, висловив незадоволення розбалансованістю системи поширення офіційної інформації, критично низькими тиражами місцевих ЗМІ, а також присутністю в ефірі ворожих теле- та радіоканалів.

Жителі Луганщини про незалежність. Ірина Янович

Пишаюсь тим, що я українка! Моє серце переповнює гордість за своїх спортсменів-земляків, особливо олімпійців, коли вони своїми черговими перемогами прославляють Україну в усьому світі. Нагадаю, що вперше Державний Гімн України на Олімпійських іграх пролунав саме на честь луганчанина Олега Кучеренка. Тоді він здобув «золото» у боротьбі греко-римського стилю.

Понад 14 тисяч дітей шкільного віку з Луганщини цьогоріч долучилися до літньої оздоровчої кампанії

Станом на 1 серпня оздоровленням та відпочинком вже охоплено 14 тисяч 448 дітей шкільного віку, або 27,5 % від загальної кількості дітей оздоровчого віку. З них – 13 тисяч 333 дитини, які потребують особливої уваги та підтримки (або 36,5 % дітей пільгових категорій).

Правила поведінки під час спеки

У спекотні дні слід бути особливо обережними, стежити за своїм здоров’ям і дотримуватися певних правил поведінки.

Спекотний мікроклімат має шкідливий вплив на організм людини, викликаючи погіршення самопочуття, зниження працездатності, загострення хронічних хвороб. Особливо це стосується людей похилого віку, людей з хронічними кардіологічними та серцево-судинними захворюваннями, з надмірною вагою, тих, хто працює на відкритих місцевостях, у виробничих і громадських приміщеннях без кондиціонування.

Жителі Луганщини про незалежність. Михайло Івонін

Улітку 1991 року, з проголошенням незалежності України, так збіглося, розпочалася і моя комерційна діяльність.

У новій країні нам відкрилися можливості будувати та розвивати власні проекти.

Бізнес став набирати оберти. От і наразі значну роль в економіці області відіграє мале та середнє підприємництво.

Навіть у непрості часи, з початком бойових дій, представники бізнес-кіл пропонують нові проекти, спрямовані як на розвиток окремих галузей, так на і зміцнення економіки регіону загалом.

Майже 99 % інфраструктурної субвенції об’єднані громади вже розподілили між своїми проектами

Комісія при Мінрегіоні погодила 2713 проектів об’єднаних громад, що реалізуватимуться за кошти інфраструктурної субвенції у 2019 році, на загальну суму 2,076 млрд гривень. Нерозподіленими залишаються 23,5 млн гривень (1,1%).

Найбільше нерозподіленої субвенції у Донецькій (залишок – 8,3%), Київській (6,1%), Одеській, Сумській та Херсонській (близько 3 %) областях.

Об’єднані громади інших областей повністю або майже на 100% розподілили кошти субвенції між своїми проектами.

Кремінські гімназисти знову завітали до Сколівського району на Львівщині

У рамках програми освітніх обмінів між Луганською та Львівською областями учні Кремінської школи-гімназії спільно з Козівським опорним навчальним закладом імені Михайла Гаврилка при Львівському національному університеті імені Івана Франка підготували і реалізували проєкт «Плекаємо загальнолюдські та національні цінності засобами театральної педагогіки в інноваційному освітньому просторі».

Своїм друзям із Заходу театральна студія гімназії «КЛАС» під керівництвом Лідії Щолок показала у народному домі виставу «Театральна подорож від Києва до Диканьки».

Віталій Комарницький 20 серпня у прямому ефірі на телеканалі «UA:Донбас» і радіо «Пульс»

Сьогодні о 19:20 голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький братиме участь у прямому ефірі суспільно-політичної програми «Тема дня» на телеканалі «UA:Донбас» і радіо «Пульс».

Дзвінки із запитаннями приймаються за номером телефона 050 210 08 98

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 21 серпня цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»: