Архів новин

22 августа 2019

Жителі Луганщини про незалежність. Роман Чередниченко

Чому в переддень свята незалежності України ми говоримо про медицину? Тому що забезпечення незалежності держави та захист її національних інтересів є прямим завданням системи національної безпеки, частиною якою є система охорони здоров’я. Адже від того, наскільки злагоджено працює система і якою мірою вона доступна для людей, залежать життя і здоров'я кожного нашого громадянина.

На сході незалежність держави приймає особливе значення і сприймається глибше, ніж у столиці.  

В області презентували грантову програму для молодіжних ініціатив UPSHIFT Україна

У Сєвєродонецьку відбулась прес-конференція, на якій була представлена програма для молодіжних ініціатив UPSHIFT Україна.

Спікерами виступили голова Краматорського офісу ЮНІСЕФ Роман Шейко, керівник програми UPSHIFT Україна Марина Ладиженська, начальник управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації Михайло Снопенко та заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

В облдержадміністрації відкрилася пересувна виставка до Дня незалежності України

Напередодні 28-ї річниці незалежності в приміщенні облдержадміністрації розміщено пересувну виставку за документами центральних, державних архівних установ України.

Відвідувачі виставки мають змогу зануритись в атмосферу тогочасних подій та ознайомитись зі столітньою історією державотворення нашої країни. Побачити фотографії історичних постатей: Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Павла Скоропадського, Симона Петлюри та доленосних подій.

На стендах представлені Універсали, які ознаменували початок становлення Української Держави.

Ми зацікавлені у міжнародній підтримці сільського господарства області, – Віталій Комарницький

Сьогодні відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з Координатором програм ФАО в Україні Хушнідом Саттаровим.

Під час захожу представлені та обговорені шляхи реалізації проекту економічного розвитку, що реалізується спільно чотирма агенціями ООН – ПРООН, ООН Жінки, Фондом ООН у галузі народонаселення та ФАО. Також розглянуто реалізацію проекту надання надзвичайної допомоги та розвитку кластерної системи у сфері сільського господарства.

Жителі Луганщини про незалежність. Ганна Гайворонська

Творчість поетеси Ганни Гайворонської є невід’ємною частиною сучасної української літератури. Її поезія щонайяскравіше репрезентує наш край та сповнена любові до Східної України.

Саме їй належать слова: «Луганщина – світанок України», що стали візитною карткою області.

До Дня незалежності поетеса подарувала українцям віршоване привітання.

 

РІДНІЙ УКРАЇНІ НА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

 

Вітаю з святом, нене синьоока!

Вітаю з кожним незалежним днем.

Я вірю в твої мирні дужі кроки.

Війна ,як сон страшний, нам промине.

 

З нагоди державних свят в області відбувся єдиний день інформування населення

Він був присвячений Дню Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України.

Так, 21 серпня в облдержадміністрації для працівників структурних підрозділів проведений відповідний тематичний захід.

Його організатор – Департамент масових комунікацій облдержадміністрації.

Спікером виступив заступник директора Департаменту Андрій Зайцев.

Він розповів історію заснування цих державних свят та роздав методичні матеріали із зазначеною тематикою.

Юні художники Кремінщини відпочили на чорноморському курорті Коблеве

Протягом тижня 11 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Кремінної відпочивали на чорноморському курорті Коблеве Миколаївської області.

Організатори – Всеукраїнська громадська організація «Молодіжний рух «Здорова Україна»  та Коблевська сільська рада.

Під час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць: атракціони готелю «Преображенський», страусину ферму «Саванна», дельфінарій «Немо», аквапарк «Коблеве».

Свої враження від оздоровлення та відпочинку діти відобразять у роботах «Коблеве очима дітей».

Впровадження медичної реформи: з лікарями первинної ланки оформили декларації понад 690 тисяч жителів області

Наразі в області зареєстровано та підключено до електронної системи охорони здоров’я еНеаlth 85 аптечних закладів комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ».

Аптеки забезпечені комп’ютерною технікою, встановлено необхідне для здійснення відпуску електронних рецептів програмне забезпечення.

Також у лікувальних закладах області виписано 95 тис. електронних рецептів, по 85,2 % яких вже відпущені ліки.

За програмою реімбурсації вартості лікарських засобів виплати за липень поточного року в області склали 1,3 млн гривень.

Продовжується перевірка інформації для своєчасного призначення пільг на житлово-комунальні послуги

З 1 жовтня 2019 року органи соціального захисту населення будуть самостійно призначати та надавати пільги у готівковій формі відповідно до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

Тривалість навчання для школярів з особливими освітніми потребами можна буде подовжити на два роки

Відтепер школярам з особливими освітніми потребами може бути подовжено тривалість навчання на два роки. Це передбачено ухваленими змінами до відповідної постанови КМУ.

Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової та базової школи. На кожному з цих рівнів навчання може бути подовжено на один рік.

Тож, якщо дитина з особливими освітніми потребами з певних причин не може засвоїти вчасно освітню програму, то тепер для неї є можливість подовжити навчання на два роки.