Архів новин

27 августа 2019

Сім нагород світової першості здобули каратисти Луганщини

В Ірландії відбувся чемпіонат світу «THE 5TH JKS KARATE-DO INTERNATIONAL CUP-2019».

До змагань долучилося більше тисячі учасників з 35 країн.

До складу національної збірної увійшли шість спортсменів області, учні ДЮСШ №1 міста Рубіжне, які за результатами світової першості вибороли сім нагород.

Так, чемпіонкою у розділі куміте серед дівчат 13-14 років стала Ксенія Коломійцева.

Срібло в командному ката здобули Данило Мащенко, Іван Січкар та Кирило Сухін. Ще одне срібло у Галина Деревянко у командному куміте.

Понад 36 мільйонів державної підтримки вже отримали цьогоріч сільгоспвиробники області

Як повідомила на брифінгу для ЗМІ заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна, отримано 13 млн 517 тис. 900 гривень державної підтримки галузі тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва).

Зокрема, спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби отримали 3528 фізичних осіб на загальну суму 9 млн 762 тис. 200 гривень. Триває робота щодо підготовки до другого етапу отримання документів від населення.

Єднаємо Луганщину: Віталій Комарницький затвердив графік відновлювальних робіт на поточний тиждень на мосту в Станиці Луганській

Учора, 26 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький ознайомився із ходом робіт з підготовки до відновлення мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська» та провів оперативну нараду безпосередньо на місці.

Зокрема, прийняте рішення про створення спеціальної робочої групи щодо проведення відновлювальних робіт та затверджено їх графік на поточний тиждень.

Цьогоріч на Луганщині зібрано рекордний врожай пшениці, – брифінг

Про підсумки збирання зернових культур врожаю 2019 року на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 27 серпня, розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона повідомила, що наразі в області звершено збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Аграріям вдалося зібрати 1,2 млн тонн зерна. Це перевищує минулорічні показники на 0,3 млн тонн.

Обмолочена площа під ранніми зерновими збільшена на 0,8 тис. га та склала 340 тис. га.

У Києві відбудеться конференція «Жінки. Мир. Безпека»

3 жовтня у Києві відбудеться Kyiv Global Summit: «Women. Peace. Security» – перша ефективна платформа пошуку нових ідей і рішень для мирного завершення військових конфліктів та подолання соціально-гуманітарної кризи в зонах збройних протистоянь.

У саміті візьмуть участь політичні діячі, урядовці, дипломати, науковці, експерти, очільники ділових та міжнародних організацій, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, міські голови та депутати місцевих рад, лідери громадської думки та міжнародні делегати.

Піротехніками вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,44 га місцевості у смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: 2 артилерійських снаряди та 60 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

У бригадах екстреної медичної допомоги працюватимуть парамедики та екстрені медичні техніки

Упродовж перехідного періоду – до 2025 року – впровадяться нові стандарти в роботу екстреної медичної роботи. Передусім, йдеться про базовий склад бригади екстреної медичної допомоги, до якої входитимуть парамедик та екстрений медичний технік.

З 27 по 28 серпня у Рубіжному відбуватимуться аварійно-відновлювальні роботи мережі водопостачання

Зазначені роботи відбуватимуться по вул. Менделєєва.

У зв’язку з цим буде улаштований об'їзд по вулицях Східній та Іванова.

Схему організації дорожнього руху можна переглянути ТУТ

 

В Житомирі відбудеться Другий форум регіонів України та Білорусі

Проведення Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь заплановане на 3-4 жовтня 2019 року у  Житомирі.

Метою форуму є підтримка рівня довіри та подальшого розвитку політичних, економічних та гуманітарних зв’язків між двома країнами, розширення міжрегіонального співробітництва та представлення економічного потенціалу регіонів і проектів у сфері торгівлі, промисловості, сільськогосподарської кооперації, інвестицій тощо.

Жителів Луганщини відзначено державними нагородами

До Дня Незалежності України жителів Луганщини відзначено державними нагородами. 

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально- економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм державними нагородами Указом Президента України Володимира Зеленського  відзначено багатьох українців. Серед них і жителі Луганщини.

Жителі тимчасово окупованих територій України можуть отримати безкоштовні щеплення

Міністерство охорони здоров’я України пропонує жителям тимчасово окупованих територій захистити себе і своїх дітей від 10 небезпечних хвороб – безоплатно отримати щеплення, гарантовані державою для кожного, на підконтрольних територіях.

А саме, отримати щеплення за Календарем профілактичних щеплень, що захищають від туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. 

Хто може вакцинуватися безоплатно