Архів новин

29 августа 2019

Віталій Комарницький: своєчасна кваліфікована медична допомога буде надана кожному

Останнім часом у соціальних мережах поширюється інформація навколо ситуації з Луганською обласною клінічною лікарнею та мобільним військовим шпиталем.

Хочу висловити власну позицію.

У травні 2015 року для потреб обласної клінічної лікарні у Сєвєродонецьку по вулиці Сметаніна, 5 було розроблено проектно-кошторисну документацію для проведення капітальних ремонтів.

Цьогоріч у 317 перших класах Луганщини навчатимуться близько 6000 дітей

Про підготовку до нового навчального року, стратегію розвитку української освіти та впровадження реформи Нової української школи сьогодні, 29 серпня, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що в понеділок, 2 вересня, майже у всіх закладах загальної середньої освіти відбудеться свято першого дзвоника. У деяких школах проведуть урочистості 1 вересня.

Школярі навчатимуться у 278 школах. Планується відкрити 317 перших класів для близько 6000 дітей.

Питання стратегічного розвитку Луганщини обговорили в облдержадміністрації

Засідання колегії Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації відбулося сьогодні, 29 серпня.

Директор Департаменту Сергій Медведчук нагадав, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький визначив перелік проблемних питань області, що потребують першочергового вирішення.

Єднаємо Луганщину: українські проектувальники обстежили зруйновану частину мосту

Сьогодні, 29 серпня, під наглядом представників СММ ОБСЄ, офіцерів СЦКК та при погодженні штабу ООС, на ділянці зруйнованого мосту в Станиці Луганській відбулася зустріч керівника піротехнічної групи від ДСНС України в Луганській області та піротехніків, делегованих російсько-окупаційною адміністрацією.

Під час зустрічі спеціалісти спустилися під зруйновану частину мосту для обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Запроваджено технологію призначення пенсії «в один дотик»

Про впровадження технології призначення пенсії «в один дотик» розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що у 2019 році активно впроваджується єдиний стандарт обслуговування громадян в ПФУ. Майже всі зали обслуговування та очікування відремонтовані та приймають громадян в поліпшених умовах.

Крім того, люди стали частіше користатися порталом електронних послуг ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/).  

Два золота на всеукраїнських змаганнях здобула велоспортсменка області

У Рівному відбувся чемпіонат України з велоспорту.

На змаганнях спортсменка з Луганської області Катерина Набережна виборола дві золоті медалі. 

Так, Катерина стала чемпіонкою за підсумками двох турів в індивідуальній гонці та посіла першу сходинку п’єдесталу у крос-кантрі на короткому крузі.

Вітаємо спортсменку та її тренера Сергія Вороніна!

Відремонтовано ділянку автошляху між Попасною та Бахмутом

Ремонт дороги почали після звернення жителів району до голови Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького.

Автодорога загального користування державного значення Н-32 «Покровськ-Бахмут-Михайлівка» з'єднує Попасну і Бахмут.

Роботи на ділянці  км 102+000 – км 106+000 завершені на цьому тижні.

Ділянки, які перебували в гіршому стані, відновлено повністю, на інших проведено поточний ремонт.

На Луганщині вшанували пам’ять загиблих захисників України

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Погуляйко взяв участь у заходах з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули під час бойових дій, відбулось у Сєвєродонецьку біля пам’ятника генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Радієвському, який визволяв це місто у 2014 році.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з нагоди Дня пам’яті захисників України

Дорогі земляки!

Сьогодні ми вперше відзначаємо День пам’яті захисників України.

У новітній історії нашої держави, на превеликий жаль, тепер надто багато скорботливих дат, що пов’язані з бойовою звитягою наших військових, але ця – особлива.

Вважаю, що політика, національна самоідентичність, культура пам’яті держави формується із активних громадян, які несуть козацьку спадщину й демонструють приклад щирої любові до України. Для них, захисників України, жертовність не є самопіаром, це – сенс життя.