Архів новин

30 августа 2019

У Нижній Дуванці обговорено проект управління ресурсами громади

У смт Нижня Дуванка Сватівського району сьогодні, 30 серпня, відбулися громадські обговорення проекту «Прозоре управління земельними та іншими ресурсами громади: влада-громада-бізнес».

Захід організовано у рамках Програми місцевого системного розвитку за сприяння Фонду Східна Європа у партнерстві з ТОВ «БломІнфо-Юкрейн», громадською організацією «ДЕСПРО» та Kyiv School of Economics (Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку»).

КПВВ «Станиця Луганська» з 1 вересня працюватиме за новим графіком

Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» працюватиме за новим графіком.

Зокрема, з 1 вересня пропуск громадян здійснюватиметься з 7:00 до 18:30.

Просимо громадян врахувати цю інформацію під час планування поїздок та перетину лінії розмежування.

Єднаємо Луганщину: розглянуто план будівництва обхідного мосту під час виконання відновлювальних робіт

Сьогодні, 30 серпня, відбулась робоча нарада з представниками Групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, СЦКК, ГУ ДСНС України в Луганській області, Лисичанського підрозділу Держприкордонслужби України, а також підрядної організації ТОВ «Укртрансмост».

Під час наради обговорено подальший план дій на території, де буде проведено відновлювальні роботи мосту через річку Сіверський Донець.

Також визначалися потреби підрядника у комунальній техніці та будматеріалах.

Благодiйний фонд «Допомагати просто!» підтримує прифронтові лікарні області

Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!» вкотре передав у прифронтові лікарні Луганської області найсучасніше медичне обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я українських захисників та цивільних людей.

Так, у Попаснянській центральній районній лікарні встановлено апарат штучної вентиляції легенів HAMILTON-C1 і дефібрилятор TEC-5621.

Загальна вартість обладнання – 899 870 гривень.

Апарат відповідає найвищим світовим стандартам надання невідкладної медичної допомоги.

Також, сучасне обладнання отримала Щастинська міська лікарня.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з Днем підприємця

Шановні підприємці!

Сьогодні розвиток підприємництва − це один з найважливіших факторів відновлення економіки регіону і рушійна сила її модернізації. Саме підприємництво є головним джерелом наповнюваності бюджетів усіх рівнів, створення нових робочих місць, фундаментальною основою для формування середнього класу.

У регіоні здійснюють свою діяльність понад 23 тисячі суб’єктів малого та середнього підприємництва.

За минулу добу на Луганщині вилучено 35 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,58 га місцевості у смт Станиця Луганська та у Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: 20 артилерійських снарядів, 2 мінометні міни, 10 гранат та 3 одиниці інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Проведено семінар з питань проектного менеджменту та стратегічного планування

У Кремінній проведено семінар-нараду з питань проектного менеджменту та стратегічного планування для представників райдержадміністрації, міст та об’єднаних територіальних громад області.

Для участі у заході запросили спеціалістів, які займаються розробкою інвестиційних програм та проектів, що фінансуються за рахунок державних коштів.

Зокрема, це державний фонд регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад та здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Представники медицини Луганщини отримали регіональні відзнаки «Ордена Святого Пантелеймона»

На початку серпня у Києві відбулися традиційні урочистості з нагоди відзначення найкращих українських та зарубіжних медиків.

Жителів Луганської області було визначено серед номінантів відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». Переможцями регіонального відбору стали чотири представника медичної сфери.

Так, у номінації «Найкращий лікар» відзначено завідувача кафедри нейрохірургії, травматології та ортопедії з ЛФК Луганського державного медичного університету Сергія Усатова.

Луганщина перерахувала до бюджету майже 82 мільйони податку на прибуток

Упродовж січня-липня 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 81 млн 804 тис. гривень податку на прибуток.

Державний бюджет отримав 69,6 млн гривень, до місцевих бюджетів надійшло 12,2 млн гривень.

Слід зазначити, що податок на прибуток підприємств та податок на доходи фізичних осіб відносяться до загальнодержавних податків. Їх базова (основна) ставка становить 18 %.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області