Архів новин

05 сентября 2019

Фонд енергоефективності презентував програму модернізації житлового фонду України

3 вересня 2019 року відбувся повномасштабний запуск Фонду енергоефективності. Тепер кожен із 31,5 тисячі ОСББ України, які бажають зробити свої будинки більш енергоефективними, можуть взяти участь у Програмі комплексної модернізації багатоповерхівок «ЕНЕРГОДІМ».

Єднаємо Луганщину: продовжується виконання відновлювальних робіт біля зруйнованої частини мосту

Сьогодні, 5 вересня, о 7:30 розпочаті роботи з розширення дороги від КПВВ «Станиця Луганська» до зруйнованого мосту. Тут працюють дев’ять спеціалістів підрядної організації ТОВ «Флангер» із залученням трактору та катка. Ними вибирається грунт з узбіччя для подальшої засипки узбіччя щебенем та укладки асфальту.

Орієнтовний термін завершення робіт на лівій стороні дороги – до 9 вересня 2019 року. Потім теж саме буде виконуватися на правій стороні дороги.

Юрій Погуляйко перевірив хід відновлювальних робіт поблизу мосту в Станиці Луганській

Перебуваючи з робочою поїздкою у Станиці Луганській, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко перевірив стан виконання робіт біля мосту через річку Сіверський Донець поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду.

Разом із головою місцевої райдержадміністрації Юрієм Золкіним розглянуті проблемні питання, що виникають під час робіт в районі КПВВ «Станиця Луганська».

20 українських шкіл, закладів позашкілля та профосвіти отримають сучасні медіа-студії – стартував конкурс

20 українських школах, профтехах та закладах позашкілля встановлять сучасні медіа-студії – учні зможуть створювати якісніші матеріали для своїх редакцій.

Наразі діє Всеукраїнська програма розвитку шкільних медіа Youth MediaLab 2019-2020 років.

Долучитися до конкурсу можуть заклади освіти, які мають практичний досвід у наповненні своїх друкованих чи онлайн-видань не менш як один рік.

Для участі потрібно заповнити онлайн-заявку, додати мотиваційний лист та приклади попередніх робіт. Крім цього, необхідно завантажити конкурсну відеороботу з визначеної теми.

За минулу добу на Луганщині вилучено 84 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,063 га місцевості у смт Станиця Луганська та Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено 84 одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: 47 артилерійських снарядів, 34 гранати та 3 одиниці інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Києві організовано майстер-класи з оздоровчих технологій для жінок-переселенців з Луганщини

У Києві для жінок та дівчат з вадами здоров’я – внутрішньо переміщених осіб, для жінок, які виховують дітей з інвалідністю, відбулися майстер-класи з оздоровчих технологій – йога. 

Заходи організовано в рамках Жіночого клубу «Берегиня», який працює за підтримки Міжнародного Жіночого Клубу, реалізується ЛОМГО «АМІ-СХІД». Соціальним партнером клубу виступає Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями.

Школярі з Луганщини взяли участь у всеукраїнському зборі активістів «Джури»

Збір активістів всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбувся у Закарпатській області. У заході взяли участь 16 команд із різних областей України.

Луганщину представляв рій «Славні козаки» середньої загальноосвітньої  школи І-ІІ ступенів № 7 м. Сєвєродонецьк – переможець ІІ етапу Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв гри «Сокіл» («Джура»).

В Україні запроваджується День безпеки пацієнтів – указ Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким запроваджується відзначення Дня безпеки пацієнтів.

Згідно з Указом Президента № 648/2019 від 4 вересня 2019 року, День безпеки пацієнтів проводитиметься щорічно 17 вересня.

У документі зазначається, що рішення було ухвалене, «визнаючи забезпечення безпеки пацієнтів одним із важливих елементів надання якісної медичної допомоги та підтримуючи рішення 72-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я».

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Три нагороди вибороли наші самбісти на всеукраїнському турнірі

В Одеській області відбувся всеукраїнський турнір з боротьби самбо Кубок «Юна Україна» серед юніорів і юніорок, юнаків і дівчат старшого віку.

За результатами трьох змагальних днів представниця області Мирослава Савченко виборола бронзу серед юніорок та срібло серед дівчат старшого віку у ваговій категорії 44 кг.
Крім цього, Микита Зубков здобув друге місце серед старших юнаків у вазі 65 кг.

Тренує наших спортсменів Геннадій Тростянський.

Вітаємо!