Архів новин

15 сентября 2019

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 15 вересня, роботи біля зламу мосту, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували працівники ТОВ «Уктрансміст», інженерна група ДСНС, три піротехнічні групи ДСНС. О 7.30 до через територію КПВВ до місця проведення робіт зайшла техніка та спеціалісти.

О 8.00 після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» під зруйнованою частиною мосту закінчили розмітку земельного майданчика для фундаменту тимчасового мосту. Також вони здійснили підготовчі роботи для укладання плит фундаменту. Було завезено дві машини щебню.

Віталій Комарницький привітав рятівників із професійним святом

Сьогодні, 15 вересня, на площі Перемоги в Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня рятівника.

Привітав із прийдешнім святом присутніх голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Незважаючи на воєнні дії, наша область залишилася музичною, – Віталій Комарницький

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький відвідав відкриття 76-го концертного сезону Луганської обласної філармонії. Новий сезон стартував 14 вересня, і вже перший концерт переніс сєвєродончан і гостей міста у неймовірну музичну подорож.

Очільник області, вітаючи присутніх, подякував колективу обласної філармонії, у тому числі симфонічного академічного оркестру, та побажав нових професійних і творчих звершень.

На Луганщині відбувся щорічний обласний фестиваль національно-етнічних культур

 

14 вересня заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у проведенні ХХІV обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди», який відбувся у Рубіжному.

Цей фестиваль має давню історію та традиції, однак через початок бойових дій його проведення було тимчасово зупинено. У 2016 році на підконтрольній українській владі території області, з метою збереження національно-культурної спадщини, звичаїв, мовних та побутових традицій етнічних груп населення Луганщини, проведення фестивалю було відновлено.