Архів новин

18 сентября 2019

Віталій Комарницький розглянув звернення жителів Луганщини

Сьогодні, 18 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів особистий прийом громадян.

Жителі Луганщини зверталися до очільника області з низкою важливих питань, зокрема, відновлення інфраструктури прифронтових населених пунктів, надання фінансової допомоги на лікування тощо.

Жителі міста Золоте звернулися до Віталія Комарницького з проханням посприяти виділенню коштів з районного бюджету для відновлення покрівлі на житлових будинках.

Освітні центри «Донбас – Україна» на Луганщині: адреси, контакти

У Луганській області працюють 9 освітніх центрів «Донбас – Україна», через які жителі тимчасово непідконтрольної українській владі території можуть вступити в українські навчальні заклади вищої та професійно-технічної освіти за спрощеною системою.

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 18 вересня, роботи біля зламу мосту, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували працівники ТОВ «Уктрансміст», інженерна група ДСНС та три піротехнічні групи ДСНС.

Також на місце було доставлено необхідну техніку.

Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» працювали під зруйнованою частиною мосту. Також розпочато укладання плити фундаменту тимчасового мосту.

Співробітники ДСНС продовжили роботи по зрізанню дерев та чагарнику на лівому узбіччі дороги.

У Троїцькій ОТГ з’явився спецавтомобіль для осіб з інвалідністю

Комунальна установа «Центр з надання соціальних послуг» Троїцької селищної ради отримала сучасний транспортний засіб, що покращить мобільність осіб з обмеженими функціональними можливостями. Таким чином, служба «соціальне таксі» розширили перелік соціальних послуг для громадян маломобільних груп громадян.

Автомобіль оснащено усім необхідним для перевезення осіб з інвалідністю: автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем, а також додатковими місцями для супроводжуючих осіб.

Розмінування на Луганщині: за добу вилучено 91 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 17 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено місцевість у смт Станиця Луганська та у Попаснянському районі.

Так, було обстежено 0,75 га території, де було виявлено та вилучено 91 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 14 артилерійських снарядів, 74 гранати, дві одиниці інженерних боєприпасів та одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Триває відновлення закладів культури Попаснянського району

Цьогоріч для зміцнення, розвитку та модернізації матеріально-технічної бази закладів культури було заплановано проведення ремонтних робіт у Попаснянському районному будинку культури та Попаснянській районній музичній школі мистецтв і її філіях.

Так, у школі мистецтв у березні-травні було відремонтовано санітарно-гігієнічні кімнати на суму 631,4 тисяч гривень та клас хореографії на суму 453,4 тисяч гривень.

На підтримку української армії Луганщина спрямувала 137 мільйонів

За січень-серпень 2019 року надходження військового збору склали 137 млн 414 тис. гривень.

Це на 16,6 млн гривень, або на 13,7 % більше показника за вісім місяців 2018 року.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.