Архів новин

20 сентября 2019

Євгеній Семидоцький повернувся на рідну Луганщину

Сьогодні, 20 вересня, марсовий рейдового буксира «Яни Капу» Євгеній Семидоцький, який понад дев’ять місяців перебував у полоні РФ, повернувся до рідного Сватового.

На залізничному вокзалі його зустріли родичі, друзі, інші містяни та голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

В облдержадміністрації створили план боротьби з інвазивними комахами

Сьогодні, 20 вересня, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому буде розглядатись питання «Про заходи з локалізації та ліквідації карантинного організму – вузькозлатка ясенева смарагдова».

Луганщина отримала субвенцію на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом пільгових категорій громадян

Для Луганської області з державного бюджету додатково виділено субвенцію в розмірі 6 822,719 тис. гривень на виплату грошової компенсації для отримання жилих приміщень для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Кошти будуть спрямовані до Новоайдарської райдержадміністрації у сумі 1133232,00 гривень, Новопсковської –  980937,00 гривень, Марківської – 961703,00 гривень, Старобільської – 827458,00 гривень та Лисичанської міської ради – 2 919389,00 гривень.

Єднаємо Луганщину: в районі КПВВ встановлюють ліхтарі

Сьогодні, 20 вересня, роботи біля зламу мосту, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували працівники ТОВ «Укртрансміст», ТОВ «ЛЕО», інженерна група ДСНС, три піротехнічні групи ДСНС та працівники райавтодору.

Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» працювали під зруйнованою частиною мосту.

Зокрема, вони укладали плити фундаментом та збирали першу опору для тимчасового мосту.

Також підсипано технологічну дорогу камінням з одночасним плануванням цієї дороги грейдером.

Віталій Комарницький: Ми повинні створити всі умови для того, щоб наша молодь навчалась, залишалась та працювала на Луганщині

19 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький у рамках робочої поїздки завітав до Старобільська. Там він відвідав два виші – Луганський національний аграрний університет та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Віталій Комарницький з робочою поїздкою побував у Новопсковській громаді

Під час робочої поїздки голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький  зустрівся із головою Новопсковської об’єднану територіальну громаду Вадимом Гаєвим та оглянув спецтехніку, придбану громадою для комунального підприємства «Новопсковжитло».

Облдержадміністрацією продовжується опитування щодо викликів та пріоритетів розвитку Луганської області

Наразі в анкетуванні прийняли участь 169 осіб. Найбільшу активність проявили жінки (74 % опитуваних) та економічно активне населення у віці 26-45 років (64,5 %).

Результати опитування будуть враховані при розробці проекту Стратегії розвитку Луганської області на новий програмний період з 2021 по 2027 роки.

Просимо залучитись до анкетування, адже збільшення кількості респондентів покращить рівень репрезентативності вибірки для покращення аналізу інтересів та потреб всіх груп населення.

У Новопсковському районі Віталій Комарницький відвідав сироварів

Село на Луганщині має приростати малими та сімейними підприємствами. Такої позиції дотримується голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.  Тому під час робочої поїздки й відвідав приватне підприємство «Домашня молочна кухня»  у с. Риб`янцеве, що на Новопсковщині.

Подружжя Несвітів, Валентина та Григорій, – свою справу розпочали ще у 2008 році. Із початком воєнних дій хвилювались, що їх бізнес буде незатребуваним. 

Облдержадміністрація співпрацюватиме з Проєктом FORBIZ для розвитку бізнесу на Луганщині

Під час робочої зустрічі з представниками Проєкту FORBIZ презентовано Програму з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва Луганщини.

Директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук зазначив, що малий та середній бізнес – це запорука економічного зростання країни, головне джерело створення нових робочих місць, наповнення бюджетів усіх рівнів, насичення ринку товарами і послугами, основа для формування середнього класу.

Можливі тимчасові відключення відеотрансляції відновлення мосту біля Станиці Луганської

Відеотрансляцію процесу відновлення зруйнованої частини мосту біля КПВВ «Станиця Луганська» може бути тимчасово призупинено з технічних причин. Після здійснення технічних робіт трансляцію відео з камери на стратегічно важливому в режимі оn-line на Youtube-каналі буде відновлено.

На Луганщині більше не будуть «закатувати мільйони в асфальт», – Віталій Комарницький особисто перевіряє стан доріг та якість ремонтних робіт

Про стан асфальтового покриття, а точніше про причини його відсутності на дорозі від Старобільська до Новопскова, начальник обласної Служби автодоріг Юрій Бережний доповідав голові Луганської облдержадміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Віталію Комарницькому безпосередньо у с. Верхня Покровка Старобільського району.

Це найбільш проблемна ділянка новопсковського напрямку, про яку люди майже щодня пишуть очільнику області у Фейсбуці.

Данська Рада у справах біженців розпочинає конкурс на грантову підтримку бізнесу з Луганської та Донецької областей

Данська рада у справах біженців (DRC) розробляє нову грантову програму, мета якої є поліпшення умов життя місцевого уразливого населення, шляхом збільшення їх доходів.

Такими бізнес-партнерами можуть бути приватні підприємства  будь-яких форм реєстрації, об'єднання виробників сільськогосподарської продукції, а також комунальні підприємства місцевих органів влади.

Партнерство здійснюватиметься за принципом співфінансування як DRC, так і бізнес-партнером.

Основні умови програми: