Архів новин

23 сентября 2019

Єднаємо Луганщину: триває зведення тимчасового мосту біля КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 23 вересня, роботи біля зламу мосту через річку Сіверський Донець, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували представники ТОВ «Укртрансміст», три піротехнічні групи ДСНС, працівники райавтодору.

О 7.00 через територію КПВВ до місця проведення прибули спеціалісти та будівельна техніка.

На чемпіонаті області визначили кращих борців Луганщини

Минулого тижня на базі комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту» відбувся чемпіонат Луганської області серед юнаків з греко-римської боротьби, присвячений Дню фізичної культури і спорту.

Участь у змаганнях взяли понад 70 спортсменів із Новопсковського, Старобільського, Кремінського районів та міста Лисичанська.

Роботи з відновлення мосту в Сватовому заплановано завершити до 15 жовтня

Тривають роботи з капітального ремонту на Сватівському мосту через річку Красна.

19 та 20 вересня на об’єкті завершено прийом останньої партії бетону для заливки всіх залізобетонних балок на всіх прольотах. Таким чином процес бетонування проїзної частину мосту закінчено.

Роботи на мосту заплановано завершити до 15 жовтня.
На влаштовану бетонну монолітну плиту буде покладено три шари асфальтобетонного покриття, щоб термін служби покриття був довшим за 10-15 років.

Володимир Зеленський підписав закон про встановлення процедури імпічменту Президента України

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)» № 39-ІХ, ухвалений Верховною Радою 10 вересня 2019 року.

Закон визначає повноваження, порядок створення та діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії. Саме вона проводитиме розслідування вчинення Президентом України злочину, зокрема державної зради.

Також документ урегульовує питання правового статусу спеціального прокурора і спеціальних слідчих.

Увага! Поїздка 10 країнами для обміну європейським досвідом

З 2 по 17 травня 2020 року відбудеться культурно-освітня поїздка «Південноєвропейський досвід у реалізації політики сфери культури, освіти, охорони здоров’я, соціальної політики» до Угорщини, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Франції, Іспанії, Португалії, Монако Італії та Словенії.

Метою поїздки є ознайомлення з міжнародним досвідом у сфері культури, освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, обговорення перспективи реалізації спільних культурно-освітніх проектів.

ОСББ – учасники програми «теплих кредитів» заощаджують від 30% до 70% на комунальних послугах

Комплексна термомодернізація будинків у рамках програми «теплих кредитів», у залежності від складності утеплення, дозволяє економити енергоспоживання для мешканців багатоповерхівок від 30% до 70%.

За ініціативи Держенергоефективності налагоджено співпрацю із органами місцевого самоврядування та запроваджено понад 170 місцевих програм співфінансування «теплих кредитів».

Загалом із 2015 р. і по теперішній час понад 4,5 тисяч ОСББ залучили більше 1,2 млрд грн «теплих кредитів».

Розмінування на Луганщині: за добу вилучено 28 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України  перевірено місцевість у смт Станиця Луганська.

Загалом, обстежено 0,03 га території області, де виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 21 одиницю артилерійських снарядів, дві мінометні міни, чотири гранати, одну одиницю інженерних боєприпасів та 45 набоїв.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

На Луганщині відбулось навчання з питань протидії торгівлі людьми для держслужбовців

«Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними» – таку назву мав цикл тренінгів для осіб, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Заходи відбулись у рамках реалізації ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики України, за фінансової підтримки уряду Канади, а також в межах виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми.

Минулого тижня вогнеборці Луганщини ліквідували 71 пожежу

Прес-служба ГУ ДСНС України у Луганській області повідомляє, що впродовж минулого тижня на Луганщині зареєстровано 102 надзвичайних події. Так, з 16 по 23 вересня, рятувальники ліквідували 71 пожежу та 31 раз надали допомогу населенню та іншим службам. У результаті вжитих заходів від знищення врятовано 14 будівель.