Архів новин

25 сентября 2019

Віталій Комарницький зустрівся з делегацією Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні

Сьогодні, 25 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з головою Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер та співробітником місії Євгеном Шацьким.

Під час зустрічі було обговорено низку питань, пов’язаних із забезпечення прав людини в Луганській області, зокрема стосовно осіб, постраждалих внаслідок війни.

У Святогірську відбувся Міжрегіональний форум громадських рад «Громадські платформи впливу на прийняття рішень»

Мета Форуму: комплексне відновлення функцій врядування, яке забезпечує збалансований підхід до представлення різних політичних поглядів, посилення органів місцевого самоврядування і підвищення рівня залучення активних громадян і громадських організацій до вирішення місцевих проблем.

Єднаємо Луганщину: у Станиці Луганській триває відновлення мосту

Сьогодні, 25 вересня, роботи біля зламу мосту через річку Сіверський Донець, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували представники ТОВ «Укртрансміст», три піротехнічні групи ДСНС та працівники райавтодору.

На місце було доставлено необхідну техніку.

Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» продовжили роботи під зруйнованою частиною мосту. Вони збирали металеву опору тимчасового мосту та розпочали укладання деревини на пішохідну частину мосту.

Сільгосптоваровиробники області за державними програмами вже отримали понад 30 мільйонів

Про стан справ у галузі тваринництва на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона повідомила, що наразі тваринництвом на Луганщині займається 44 тис. особистих господарств населення та 66 сільгосппідприємств, 39 з них утримують велику рогату худобу.

Основні обсяги виробництва зосереджені в особистих господарствах населення – 75 %.

Під урожай 2020 року на Луганщині вже засіяно 56 % площі озимих культур, – брифінг

Про це під час брифінгу для ЗМІ сьогодні, 25 вересня, повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Зокрема, сільськогосподарськими підприємствами та господарствами населення області під урожай 2020 року посіяно 149,9 тис. га озимих культур. Це 56 % від потреби, яка складає 265,8 тис. га. Озимої пшениці посіяно 148,5 тис. га, озимого ячменю – 1,1 тис. га, озимого ріпаку – 10,6 тис. га.

Майже 200 жінок області взяли участь у тренінгах із прав людини та дій в надзвичайних ситуаціях

А саме, участь у 10 тренінгів із прав людини та дій в надзвичайних ситуаціях взяли жінки Марківського, Старобільського, Сватівського районів, Біловодської ОТГ та міста Сєвєродонецька.

Про це було повідомлення під час презентації результатів моніторингу виконання Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Оголошено конкурс на здобуття премії за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини у 2019 році

Міністерство культури України оголосило про початок прийому заявок на здобуття премії за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини у 2019 році.

Премія присуджується фольклористам, етнографам, дослідникам, науковцям, збирачам-ентузіастам, фольклорним колективам, солістам (вокалістам, інструменталістам та танцюристам), майстрам-викладачам та керівникам дитячих творчих шкіл народних художніх промислів, які своєю діяльністю сприяють виявленню, фіксації, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини та регіональних особливостей українського народу.

Юні джури Луганщини – переможці у грі «Вояцький дух»

На базі військової частини (стаціонарного табору) 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗСУ «Десна» відбулась Всеукраїнська військово-патріотична гра «Вояцький дух».

Від Луганської області взяли участь дві команди. Усього до «Десни» з’їхалися 23 команди з різних куточків України.

Рій «Соколи» КНВК «Рубіжанський ліцей» (гуртківці ЛОЦДЮТК) другий рік поспіль взяв участь у грі.

У школах Новопсковщини тривають ремонти

У чотирьох закладах освіти Новопсковського району здійснюється капітальний ремонт туалетних приміщень.

На сьогодні роботи повністю завершені по об’єкту – Пісківська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Завдяки ремонту було облаштовано три туалетні кімнати: окремо для дівчат і хлопців та працівників. Проведені роботи по заміні вікон, дверей, сантехнічного обладнання, каналізаційних труб. Здійснено ремонт підлоги, покладено кахельну плитку, встановлені сучасні рукомийники та освітлення.

Розмінування на Луганщині: за добу вилучено 90 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 вересня, піротехніками ДСНС України було перевірено 0,483 га місцевості, де було виявлено та вилучено 90 одиниць вибухонебезпечних предметів та 23 одиниці набоїв.

Зокрема, піротехнічними підрозділами ГУ ДСНС України у Луганській області було перевірено 0,47 га місцевості у смт. Станиця - Луганська, де було виявлено та вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 42 одиниці артилерійських снарядів, 2 мінометних міни, 41 гранату, 3 одиниці інженерних боєприпасів та 23 одиниці набоїв.