Архів новин

26 сентября 2019

Програма ООН із відновлення та розбудови миру оголошує конкурс бізнес-грантів на сході України

Програма Організації Об’єднаних Націй із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу оголошує конкурс грантів на відкриття, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей та в районах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря.

Єднаємо Луганщину: на КПВВ тривають роботи з монтажу металевих опор тимчасового мосту

Сьогодні, 26 вересня, роботи біля зламу мосту через річку Сіверський Донець, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували представники ТОВ «Укртрансміст», три піротехнічні групи ДСНС та працівники райавтодору.

 Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» продовжили роботи під зруйнованою частиною мосту. Вони збирали металеву опору тимчасового мосту та укладали деревину на пішохідну частину мосту.

Піротехнічний підрозділ продовжив очищати місцевість біля дороги від вибухонебезпечних предметів.

У підрозділах, що відповідають за дороги, тривають кадрові зміни, – Віталій Комарницький під час колегії облдержадміністрації

Засідання провів сьогодні, 26 вересня, голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Про результати діяльності управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації та Служби автомобільних доріг у Луганській області за 9 місяців 2019 року доповіли керівники підрозділів – Андрій Чумак та Юрій Бережной, відповідно.

Багато запитань щодо якості та обсягів виконання робіт, а також подальших планів відновлення автошляхів надійшло до них від керівників територій.

Об’єкти ЖКГ на 90% готові до початку опалювального сезону

Житлово-комунальне господарство області підготовлено в цілому на 90,6 %, що практично дорівнює встановленому плановому показнику Мінрегіону. Про це під час колегії облдержадміністрації зауважив директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, доповідаючи про стан підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року.

В Україні спрощується ведення бізнесу та посилюється захист споживачів

Безкоштовні програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО), зниження штрафів та запровадження кешбеку – голова Державної податкової служби Сергій Верланов прокоментував прийняті Верховною Радою законопроекти №1073 та № 1053 щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг.

ООН оголошує другий конкурс бізнес-грантів на сході України

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки урядів Польщі та Японії оголошує конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро, малих та середніх підприємств на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей.

Метою програми є відновлення або посилення ділової активності та зниження напруги на ринку праці, що є критично важливим для подальшого економічного розвитку регіону.

Загальна сума грантового пулу, який буде розподілено протягом 2019-2020 років складає 716 тис. дол. США.

У Сєвєродонецьку відбувся тренінг щодо зміцнення міжвідомчої взаємодії суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від насильства

На базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги проведено тренінг за темою: «Зміцнення міжвідомчої системи координації, попередження та захисту жінок та дівчат, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Захід відбувся за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, Української фундації громадського здоров'я та громадської організації «Центр соціально-психологічної підтримки громади».

Тільки разом зі США та ЄС ми можемо зупинити війну в Україні – Володимир Зеленський під час зустрічі з Дональдом Трампом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Нью-Йорку з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Він подякував США за підтримку України.

«Ми маємо дві війни. Перша – з корупцією, але ми в цій війні, я певен, переможемо. Та моє першочергове завдання – зупинити війну на Донбасі й забрати назад наші території – Крим, Донбас. Дякую за вашу підтримку у цій справі», – зазначив Глава Української державипід час зустрічі.

Волейболісти Біловодської громади стали другими на всеукраїнських змаганнях серед команд сільських і селищних ОТГ

У смт Ворохта Івано-Франківської області відбулись всеукраїнські фінальні спортивні змагання громадської організації  «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» серед команд сільських, селищних об’єднаних територіальних громад. 

Луганщину на змаганнях представляла команда-переможець обласних змагань  – Біловодська ОТГ.

На Луганщині вилучено 88 вибухонебезпечних предметів

25 вересня піротехніками ДСНС України перевірено 1,224 га місцевості, де виявлено та вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, перевірено 1,21 га місцевості у смт Станиця Луганська. Там знайдено 87 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 57 одиниць артилерійських снарядів, одну мінометну міну, 25 гранат, три одиниці інженерних боєприпасів та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Контррозвідка СБУ затримала оголошеного у розшук бойовика терористичної організації «ЛНР»

Контррозвідники Cлужби безпеки України провели на Луганщині спеціальну операцію, за результатами якої вивели на контрольовану українською владою територію і затримали активного учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

Бойовик був оголошений у розшук за підозрою в участі у діяльності терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 24 вересня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 1 210 100,91 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 25 вересня;

- установи банків з 4 по 23 вересня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.